Je li tramvaj, je li brod? Zarazna umetnička animacija posvećena Aleksandriji

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

"Prikaz tramvaja možda ne izgleda tipično aleksandrijski"

Kako se jedan grad "rastače" pod morskim talasima, kako se iz njih uvek iznova pojavljuje tramvaj koji krstari Aleksandrijom, dok se boje i uglovi stapaju, pokazao je umetnik Hasan Ragab, poigravajući se AI alatima.

"Jedan od velikih faktora u stvaranju je pristrasnost. To nije samo naša lična pristrasnost ili ona pod uticajem našeg okruženja, već i pristrasnost ugrađena u alate koje koristimo za stvaranje. Tokom protekle dve godine, istraživao sam ovu pristrasnost – testirao sam, učio i na kraju je prihvatao do te mere da je sada aktivno koristim", navodi umetnik Hasan Ragab.

Serija "Grad" istražuje vizuelnu dokumentaciju našeg izgrađenog okruženja i kako se ono može transformisati kroz "halucinacije". Ova potraga nastoji da razvije novi vizuelni rečnik koji je manje materijalistički i inkluzivniji.

"Traganje za Sajedom u latentnom prostoru“ nastavlja moju seriju „Grad je tramvaj“. To se odražava na Aleksandriju i moj život tamo, moj odnos prema tramvaju i moru. Prikaz tramvaja možda ne izgleda tipično „aleksandrijski“, jer u ovom radu biram da se bavim konceptom pristrasnosti, dozvoljavajući mu da me vodi umesto da pokušava da ga kontroliše, navodi Hasan.

(Telegraf.rs)

Video: Mali Uroš je čudo od deteta: Dečak osmislio pametnog robota koji će od koristi čovečanstvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lala87

    8. jul 2024 | 08:39

    ma daaaaajte pa ovo se uz pomoć AI napravi za po minuta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA