Kralj Čarls više neće biti pokrovitelj trka golubova: Povukao zvaničnu podršku, ovo je razlog

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon ove kraljeve odluke, neki koji se bave ovim sportom strahuju da mu sada predstoje još teži dani

Engleski kralj Čarls je povukao zvaničnu podršku monarhije trkama golubova nakon što su se aktivisti za zaštitu životinja žalili protiv ove vrste sporta. Upravo ovaj sport voleli su i u njemu aktivno učestvovali njegova majka kraljica Elizabeta II, deda Džordž VI, pradeda Džordž V, kao i čukundeda Edvard VII, prenosi danas Gardijan.

Kralj Čarls je, međutim, odbio da bude pokrovitelj dve organizacije koje je podržavala pokojna kraljica: Kraljevskog udruženja za trke golubova i Nacionalnog kluba golubova letača.

Nakon ove kraljeve odluke, neki koji se bave ovim sportom strahuju da mu sada predstoje još teži dani i potpuno povlačenje kraljevske porodice iz tog sporta.

Engleska kraljevska porodica je učestvovala u ovom sportu otkako je belgijski kralj Leopold II poklonio golubove letače kraljici Viktoriji 1886.

Grupa za zaštitu prava životinja PETA navela je da je ova vrsta sporta okrutna po golubove i da svake godine nakon trka uginu na hiljade iscrpljenih i dezorijentisanih ptica, apelujući na kralja da povuče svoju podršku za tako nešto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA