Premijeri se menjaju, ali mačak Lari ostaje: Neobična priča o gospodaru miševa iz Dauning strita broj 10

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Mačak Lari, zvanično poznat kao gospodar miševa u kabinetu britanskog premijera, bio je u broju 10 više od jedne decenije

Dok se čeka da se u Dauning strit broj 10 useli novi premijer nakon izbora u Velikoj Britaniji, postoji jedan stanovnik koji ne ide nikuda.

Mačak Lari, zvanično poznat kao gospodar miševa u kabinetu britanskog premijera, bio je u broju 10 više od jedne decenije, i ispratio je četiri premijera, otkada ga je usvojio Dejvid Kameron 2011. godine kako bi rešio krizu sa miševima u zgradi, piše RTS.

Larijeve svakodnevne aktivnosti u zvaničnoj rezidenciji premijera, prema svedočenju članova vlade, podrazumevaju pozdravljanje gostiju, proveravanje bezbednosne zaštite i testiranje starinskog nameštaja kao podloge za kvalitetnu dremku.

Lari je takođe ignorisao mnoga poznata lica koja su posećivali njegovo prebivalište, uključujući bivšeg predsednika Donalda Trampa. Tokom posete predsednika Džoa Bajdena 2023. godine, Larija je sa omiljenog mesta uklonio član tima iz Dauning strita.

Larijeva otpornost i marljivost u njegovoj ulozi doneli su mu mesto u srcima nacije kao miljenika Britanije, vrhunskog mačka najpoznatije ulice.

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA