Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta se dogodi kada pustite vodu u WC šolji: Ovaj snimak je uznemirio korisnike društvenih mreža

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svaki gram ljudskog izmeta sadrži milijarde bakterija, zatim viruse i gljivice", upozoravaju stručnjaci

  • 1

Sigurno ste ranije čuli da je važno spustiti dasku WC šolje, pre nego što pustite vodu, a naredni snimak objašnjava zašto.

Tiktoker @diyman_pro napravio je eksperiment sa šoljom presečenom na pola i zapečaćenom staklom, a uz to je koristio specijalno svetlo.

Malo je reći da su korisnici bili šokirani kada su shvatili koja količina patogena izleće iz šolje, kada pustite vodu, i završava na okolnim stvarima, poput toalet papira, peškira, četkica za zube...

Tiktoker je zatim dodao neonsku boju u vodokotlić i ponovio proces, a rezultat je prestravio pojedince.

Ovime je još jednom potvrđeno koliko je važno spustiti dasku na WC šolji, odnosno koliko je “toaletni oblak” rizičan po ljude.

To je u suštini aerosol ispunjen česticama koje sadrže fekalne materije, mikroskopske bakterije, uključujući E. coli, salmonelu, hepatitis A i šigelu.

@diyman_pro Laser Toilet Flush Test🚽 Toilet flushing with laser illumination. This experiment demonstrates the flushing effect using half of a toilet, which does not represent the water overflow when a complete toilet flushes. Please feel free to use your toilet, just remember to close the toilet lid when flushing to solve any issues. #lasertest #toiletflush #flushtest #laserIllumination #waterflow #experiment #techreview #gadgettest #innovativetech #homeImprovement ♬ stellar (Sped Up) - .diedlonely & énouement

Prema istraživanju iz 1975. godine, patogeni koji se emituju u aerosolu mogu se zadržati u vazduhu do šest sati.

Srećom, današnja tehnologija toaleta minimizira količinu “toaletnog oblaka”, ali to je ipak nešto čega moramo biti svesni.

“Veće kapljice i aerosol verovatno ne putuju mnogo iznad ili oko toaleta, ali veoma sitne kapljice mogu neko vreme ostati u vazduhu. S obzirom na to da voda u WC šolji sadrži bakterije i druge mikrobe iz fekalija, urina i možda čak povraćanja, biće ih i u kapljicama vode. Svaki gram ljudskog izmeta sadrži milijarde bakterija, zatim viruse i gljivice”, upozoravaju stručnjaci.

(Telegraf.rs)

Video: "Srećan ponedeljak svima koji slave": Ovo štene je definicija te fraze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 🤠

    2. jul 2024 | 13:55

    Езато сам ја против клозета у кући. Ја лепо отиђем у мој шљивик чучим уватим се за стабло шљиве олакшам а оно се само откотрља у поток изпод шљивика.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA