Vreme čitanja: oko 1 min.

Peče "kao đavo" kad vas dodirne, a kamoli kad je pojedete: Suludo takmičenje u jedenju sirove koprive

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobednik u muškoj kategoriji Tom Viler pojeo je listove sa stabljika koprive visine 35,4 metara

  • 0
Svetsko prvenstvo takmičenje u jedenju koprive kopriva Foto: Profimedia/Alamy/Graham Hunt

Pobednik Svetskog prvenstva u jedenju koprive 2024. postavio je novi rekord, saopštili su organizatori. Više od 30 ljudi, a neki su došli čak iz SAD i Holandije, učestvovalo je u subotu u bodljikavom takmičenju na farmi jabukovače u blizini Bridporta, navodi BBC.

Tom Viler, iz Londona, jeo je listove sa stabljika koprive visine 35,4 m da bi osvojio muški trofej, nadmašivši prošlogodišnjih 19,5 metara.

Branilac titule u ženskoj konkurenciji Bet Hodžis iz Velsa je zadržala titulu, konzumirajući 19,5 m koprive - nadmašivši sopstveni rekord od 18,3 m, postavljen 2023. godine.

Betiz je rekla da je bila iznenađena i srećna što je ponovo pobedila, iako su joj ruke i dalje bile bolne.

"Moj glas je takođe za oktavu ili dve dublji i malo hrapaviji“, rekla je. "Stvarno sam izbola unutrašnju stranu usta i jezik bude zaista smešne boje, ali sam se više koncentrisala na bol u rukama, pa sam verovatno zaboravila na usta".

"Suvoća je škakljiva stvar, kao i žvakanje. Mislim da zavisi od toga kakvo je vreme bilo - ove godine  je koprivu bilo malo teže žvakati".

Ranije se takmičenje održavalo u Bottle Inn-u u Maršvudu, koji je od tada zatvoren, tradiciju koja datira iz 1980-ih je preuzeo Rajan Strong na obližnjoj farmi jabukovača Dorset Nektar u Vejtaunu.

Stabljike koprive se sakupljaju i seku na 61 cm, a takmičarima se daje jabukovača, koju mogu piti ili umočiti u koprivu da ih navlaže.

(Telegraf.rs)

Video: Jedu, a ne plaču: Održano takmičenje u jedenju luka, šampion pojeo 192 komada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA