Vreme čitanja: oko 1 min.

Tablice "IZ NISH" haraju ulicama Čikaga: Srbi pronašli nov način da ponosno istaknu poreklo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija državnog sekretara kaže da je tokom godina izdala više od 922.000 personalizovanih registarskih tablica vozačima iz Ilinoisa

  • 0
Iz Nish Foto: Shutterstock

Kako se često navodi, Čikago je grad u Americi u kojem živi najviše Srba. Dokaz tome su i tablice koje se kreću upravo ulicama poznatog grada, a na kojima se nalazi personalizovana registarska tablica na kojoj piše "IZ NISH".

Fotografiju automobila parkiranog u Čikagu redakciji Južnih vesti poslala je Nišlijka, kojoj je bilo zanimljivo da vidi ime svog rodnog grada na tablicama.

Kako piše Chicago glasnik, kancelarija državnog sekretara kaže da je tokom godina izdala više od 922.000 personalizovanih registarskih tablica vozačima iz Ilinoisa.

Objašnjavaju da veb stranica državnog sekretara Ilinoisa omogućava vozačima da provere da li mogu da koriste određene reči ili termine na svojim personalizovanim registarskim tablicama. Međutim, postoje određene reči i termini koji su zabranjeni, a vozači će biti odbijeni ako pokušaju da ih koriste.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo su izgubljene tablice tokom nevremena koje je pogodilo prestonicu: Da li je vaša među njima?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA