Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuzi napravili najveći bicikl na svetu: Drvena grdosija sa koje se pruža neverovatan pogled

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog ekstremne visine, dvotočkaš se kreće maksimalnom brzinom od 20 km/h

  • 1

Francuski entuzijasti, Nikolas Barioz i David Perou, postavili su novi Ginisov rekord, kao vlasnici “najvišeg bicikla na svetu”.

Grdosija je visoka 7,77 metara, a može se voziti - doduše teže nego obični dvotočkaš.

Nikolas i David dobili su ideju za najviši bicikl pre nekoliko godina, dok su u lokalnom pabu pili pivo. Narednih meseci sastavljali su plan, a zatim krenuli u realizaciju.

Bilo je potrebno puno vremena da se napravi kombinacija legure metala, čelika i drveta, dok su pedale povezane s točkovima pomoću lanca od 16 metara.

Zbog ekstremne visine, dvotočkaš se kreće maksimalnom brzinom od 20 km/h, kako bi vozač mogao da održi ravnotežu, prenosi Oddity Central.

Ogromni ram koji spaja točkove i sedište uglavnom je izrađen od drveta sa starog nameštaja.

“Drvo je zanimljiv materijal s ekološke perspektive. Po mom mišljenju, zameniće metal u konstrukciji ramova bicikala za nekoliko decenija”, kazao je Nikolas.

Dvojici prijatelja trebalo je dve godine da završe kompletan projekat, a predstavili su ga u gradu Klermon-Feran, tokom festivala bicikala.

Da bi verifikovali rekord, David je morao da provoza grdosiju 100 metara, što se pokazalo kao veliki izazov. Sve vreme je bio obezbeđen sajlom u slučaju da izgubi ravnotežu.

(Telegraf.rs)

Video: Ova ovca košta 23.000 evra: Gaji se u različite svrhe a sve češće i kao kućni ljubimac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA