Ovaj specijalitet iz Japana uzburkao je mreže, podelio ljude: Da li biste se usudili da probate?
Restoran u Singapuru, specijalizovan za japansku kuhinju, privukao je pažnju korisnika na mrežama nakon promocije neobičnog jela.
Ipak, nisu svi pozitivno reagovali pošto su saznali šta se zapravo poslužuje na tanjiru, prenosi Oddity Central.
U suštini reč je o sirovim jajima hobotnice koji se serviraju u beloj opni. Ona se topi na tanjiru pomoću lampe, a uz specijalitet obično ide soja sos.
Predstavnici restorana su objasnili da je jelo na meniju do sredine maja, što je pojačalo želju znatiželjnika da ga isprobaju.
Oni dodaju da su gosti prijatno iznenađeni ukusom i kažu da podseća na “kremasto žumance”.
“Bogato je proteinima, omega 3 masnom kiselinom i vitaminom B12, što doprinosi uravnoteženoj ishrani”, poručili su.
Međutim, nisi svi reagovali pozitivno. Brojni korisnici ističu da je “posluživanje sirovih jaja hobotnice pogrešno”, kao i da “ne mora sve da se jede”.
Ovaj specijalitet je poznat u Japanu, posebno u regionima kao što je Hokaido, gde je dostupan tokom cele godine.
(Telegraf.rs)
Video: Kockice leda na žaru za koje se tvrdi da su specijalitet severoistočne Kine su izmišljotina
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.