Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zatvorite me, ali u školu neću": Snimak dece iz Jugoslavije 1960-ih nasmejao je mnoge, a neke rasplakao

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tamo se skidaju u gaće i idu na gimnastiku. E, moja neće jer ja to ne dam, to je moje", kazao je jedan otac

  • 17

Već izvesno vreme na društvenim mrežama kruži snimak iz Jugoslavije 1960-ih, koji ilustruje kakav su odnos prema školi imala pojedina deca.

Ljudi nisu ostali ravnodušni slušajući stavove osnovaca i njihovih roditelja, jer su istovremeno smešni i tužni.

Na početku, jedan otac objašnjava da je njegova ćerka išla u školu sedam godina i završila pet razreda. Šesti razred je dva puta ponavljala, a onda je pala odluka da prestane sa školovanjem, jer "propada".

Kada je voditelj upitao oca zašto "dete propada", on je uzvratio: "Pitajte je vi, što ću je ja pitati? Ja sam je pitao i mene je već zaboleo jezik".

Voditelj je istakao da se u školu mora ići, ali je devojčica bila jasna: "Neću više nikad. Gonite me u zatvor, neću. Šta ćete mi sad kad neću?".

Nakon toga, čujemo drugog oca i njegove razloge: "Tamo se skidaju u gaće i idu na gimnastiku. E, moja neće jer ja to ne dam, to je moje".

U nastavku, voditelj razgovara sa još roditelja i mališana, a njihove priče izazvale su lavinu komentara na mrežama.

Najveći broj posmatra priču iz vremena SFRJ na komičan način, dok druge rastužuje. Pogledajte snimak, pa nam napišite svoje viđenje u komentarima.

@cembrljanje 🤔🤔 #fyp #smijesniklipovi #balkantiktok ♬ original sound - Cembrljanje

(Telegraf.rs)

Video: Pretužan snimak: Dečak "pao" na kolena i molio se da njegovi roditelji prestanu da se svađaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Čika Velja

    3. februar 2024 | 08:34

    Dimije i francuska kapa na glavi su i dan danas obeležje BiH...kao i ogromna nepismenost! Ali im nema onih koji nisu mogli dostići ni u snovima! Isterali su ih i pobili! Sad ne moraju da ih gledaju i da se stide! Sad su svi jednaki???

  • SO

    3. februar 2024 | 09:35

    Dečake su učitelji tukli prutom po dlanovima, a devejčice su golih kolena klečale na kukuruzu. I to u Somboru, od učitelja koji su izašli sa Pedagoške akademije (kasnije Učiteljski fakultet). Mogu misliti kako je bilo u pasivnim krajevima kad se u gradovima koji su svoje univerzitete imali ovako nešto radilo. Ova deca sa snimka su duboko nesrećna, to sigurno nije zbog ocena.

  • Maki

    3. februar 2024 | 10:19

    @vodolijax ja mislim da je kad kaze "propada" jednu godinu vec tri puta, misli da ponavlja razred, pada, ali i on je muka nepismen pa zapeo propada dete , pa propada....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA