Viljušku koristite svaki dan, a verovatno pogrešno: Stručnjak za bonton otkriva pravilan način

S. K.
S. K.    
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Viljušku koristite svaki dan, ali je najverovatnije držite pogrešno.

Srećom, na društvenim mrežama postoji stručnjak za bonton, Vilijam Hanson, koji otkriva pravilan način.

Ovaj Britanac navodi da se viljuška uzima nedominantnom rukom (ako ste dešnjak, onda levom - i obrnuto), dok je kažiprst ispružen niz viljušku.

Vodite računa da drška bude uvučena u dlan i da ne viri.

Hanson naglašava da je jedna od najčešćih grešaka okretanje viljuške, odnosno uzimanje hrane sa zupcima okrenutim nagore, prenosi Jutarnji.hr.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by William Hanson (@williamhansonetiquette)

“Zupci moraju biti usmereni nadole ako koristite i nož”, kazao je.

A, postoji li hrana koju možemo jesti sa zupcima okrenutim nagore? Možda grašak?

“Viljuška se okreće nagore samo kada je držite u dominantnoj ruci, a tada se nož ostavlja na stolu. Jela poput testenina ili rižota mogu se jesti i ovako. To je prihvatljivo u neformalnim obrocima. Nož pomaže da stavimo hranu na viljušku i zaštitimo je od pada”, kaže Hanson.

Pomenuti grašak jede se “bockanjem” zrna, a poleđina noža se koristi kao pomoć.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by William Hanson (@williamhansonetiquette)

(Telegraf.rs)

Video: Lovili je policajci sa štitovima: Divlja svinja povredila šest osoba, uključujući dete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lol

    24. januar 2024 | 12:22

    Sta ti nalickani znas sta je kultura i bonton?Na srpskom dvoru, mi viljuskama boc, a englez, svaba rukama😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA