Za Časni krst se plivalo i na dalekom Novom Zelandu, a pobedio je pravi Kivi

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kristofer boravi u Oklandu tek šest meseci, a pre toga je živeo u Hamitonu

Srbi Oklanda (Novi Zeland), verovatno prvi u svetu, plivali su za Časni krst, na plaži u predgrađu Point Ševalir.

Otac Sava Antić je posle molitve blagoslovio vodu i pozvao 15 plivača, a među njima je bilo najviše naših ljudi, ali i Makedonaca, jedan Ukrajinac i prvi put - pravi Kivi.

Pošto je bila oseka, prošlogodišnji pobednik je morao da “odnese” krst 100 metara od obale, javlja za Telegraf Nebojša Joveljić.

Ovogodišnji pobednik, na opšte iznenađenje, postao je Kristofer Skavel-Lajtfut (20), koji se prvi put nadmetao na Bogojavljenje.

Protojerej Sava Antić i član Odbora za sportske aktivnosti Ratko Cicović uručili su mu Časni krst i jednu vrlo lepu ikonu, a njegovoj sreći nije bilo kraja.

Kristofer boravi u Oklandu tek šest meseci, a pre toga je živeo u Hamitonu, 100 kilometara južnije, gde je sledeći primer svog oca Kivija koji je prešao u pravoslavlje pre pet godina i on prihvatio pravoslavnu veru.

Krstio ga je rumunski sveštenik, otac Ovidiju Anton Motofelea, kojem je mnogo zahvalan zbog toga.

Njegov otac se preselio na Tajland gde gradi pravoslavnu kapelu. Kristofer će mu se uskoro pridružiti i kaže da će u toj kapeli završiti ikona koju je dobio.

(Telegraf.rs)

Video: Plivanje za časni krst u Užicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA