Bogojavljenje na Bioštici: Prvi do Časnog krsta doplivao trinaestogodišnji dečak

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Ovo je poseban osećaj u kome se posvećujemo Bogojavljenju i Bog nam se svakako javio", rekao je Miroslav Nešković

Pavle Pejović (13) iz Sutomora prvi je doplivao do Časnog krsta od 31 učesnika Bogojavljenskog plivanja u Bioštici kod Sokoca, na kojem nije proglašen pobednik.

Dečak je rekao novinarima da prvi put učestvuje u plivanju za Časni krst, kao i da je dobio podršku od svoje rodbine.

Mlada majka Olivera Topalović sa Sokoca naglasila je da je plivanje za Časni krst neverovatan osećaj i da je sa većinom učesnika već plivala nekoliko puta.

- Znamo zašto plivamo i svake godine bi trebalo da nas bude sve više - rekla je.

Jedan od organizatora i učesnika, Miroslav Nešković, zadovoljan je što je današnje, treće po redu, Bogojavljensko kupanje uspešno organizovano, uprkos poteškoćama izazvanih vremenskim (ne)prilikama i promenom lokacije koju su ranije dogovorili.

On je naglasio da su na Bogojavljenskom plivanju svi bili pobednici, a da se zbog otkazivanja kupanja na pojedinim mestima prijavljenima pridružilo još devet momaka, prenosi ATVBL.

- Ovo je poseban osećaj u kome se posvećujemo Bogojavljenju i Bog nam se svakako javio - naglasio je Nešković.

Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica, rekao je da mu je posebno drago što sportsko-duhovna manifestacija u ovom mestu nije otkazana, na radost organizatora i lokalne uprave.

Iguman Georgije Stanković iz manastira Svete Trojice u Ozerkovićima, nakon čina osvećenja vode, obraćajući se narodu, rekao je da je ulazak u hladnu vodu poseban čin jer se ne pliva samo za krst kao predmet, već za ideale koje krst predstavlja, za ideale vere, nade, ljubavi, dobrote i za ideale čovečanstva.

- Biti hrišćanin znači biti dobar čovek. Nema dobrog čoveka koji nije hrišćanin, jer sve što imamo bez Boga je klimavo - rekao je.

(Telegraf.rs)

Video: Zašto su vitezovi danas, a ne sutra, plivali za Časni krst na Dunavu?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA