Filmska pljačka u vojnom muzeju: Kradljivci isekli pod i oteli neprocenjive umetnine

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

"Ovo je bila dobro isplanirana pohara", kazali su nadležni u Notingamširu

Krajem prošle nedelje, u vojnom muzeju u Notingamširu (Velika Britanija) otkrivena je krađa umetničkih predmeta od srebra.

Policija je saopštila da je reč o ciljanoj, dobro isplaniranoj pohari, ali da prestupnici neće moći da uživaju u svom “poduhvatu”.

Među otetim umetninama je statua vojnika na konju, zatim konjička truba i posuda s ružinom vodicom za koju se tvrdi da je “sestrinski komad slavnog trofeja za žensko takmičenje u Vimbldonu”.

“Možda lopovi misle da su se izvukli, ali reč je o prepoznatljivim predmetima koje će teško prodati”, istakli su nadležni.

U prvom trenutku nije bilo jasno kako su umetnine iznete iz muzeja, ali je kasnije otkrivena rupa u podu, skrivena ispod jedne vitrine, prenosi The Sun.

“Odvratno je što su uzeli deo istorije. I to od ljudi koji su služili i borili se za ovu zemlju. Oteti predmeti su neprocenjivi za muzej, uznemireni smo, ali ćemo uzvratiti udarac”, istakli su predstavnici ustanove u Notingamširu.

U muzeju se čuva i veći broj vatrenog i drugog oružja koje nije dirano.

(Telegraf.rs)

Video: Slavio hapšenje uz čuveni hit: Zakucao se džipom u orgadu komšije, pa u policijsku stanicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Гаргамел

    6. novembar 2023 | 15:36

    Кад Енглези причају о отетој историји ... јел има нешто лицемерније?

  • Fuj bre

    6. novembar 2023 | 16:49

    A to su vasi vojnici oteli gde?!Ako postoji paralelna rec za otimaca morala bi da bude englez.Oteli ste kontinente,drzave,zivote,slobode,zlata i svakojaka prirodna bogatstva i na tudoj nesreći gradili svoj imperijalisticko konarhisticki poredak kroz celu istoriju a cak ste se i kotili medusobno ne bi li sacuvali u porodici to oteto prokleto vam bilo!I vi se sad zgrazavate sto vam je neki lopov ukrao vas plen?!

  • S

    6. novembar 2023 | 16:32

    Jesu li vratili dragulj iz krune od pokojnice, koji je Indija trazila jos dok se baba nije ohladila?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA