Tajna služba u problemu: Bajdenov pas ujeo još jednog agenta

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Nemački ovčar je umešan u najmanje 11 incidenata u Beloj kući i porodičnom zdanju predsednika u Delaveru, tvrdi se

Pas američkog predsednika Džoa Bajdena ugrizao je u ponedeljak uveče još jednog pripadnika Tajne službe, prenosi CNN.

Američki medij navodi da je reč o dvogodišnjem nemačkom ovčaru Komandantu, a da je povređenog pripadnika službe zbrinulo medicinsko osoblje u Beloj kući.

“U ponedeljak, oko 20 časova, uniformisani policajac je došao u kontakt sa kućnim ljubimcem predsedničke porodice koji ga je ujeo. Njega je lečilo medicinsko osoblje u kompleksu”, izjavio je za CNN šef komunikacija Tajne službe Entoni Guljelmi.

Komandant je umešan u najmanje 11 incidenata u Beloj kući i porodičnom zdanju predsednika u Delaveru, navodi CNN pozivajući se na prepisku Tajne službe.

pas Džo Bajdena Foto: Adam Schultz/White House / Zuma Press / Profimedia

Zvaničnici Bele kuće su potvrdili da su Bajdenovi, nakon incidenata, zatražili sprovođenje novih protokola obuke za svog kućnog ljubimca.

Na pitanje CNN-a da li je nova obuka sprovedena, ili će se tražiti dalje akcije, šef komunikacija prve dame SAD, Elizabet Aleksander, izjavila je:

“Predsednička porodica nastavlja da traži načine da pomogne Komandantu. Istovremeno je neverovatno zahvalna osoblju Tajne službe i izvršne rezidencije za sve što čine da bi oni i zemlja bili bezbedni”, naglasila je.


(Telegraf.rs)

Video: Jedini svetski lider koji je dobio dozvolu da ne ide autobusom: Bajdena je na sahranu dovezla "Zver"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA