Čopor pasa gricka izgladnele ajkule u plićaku dok se hrane: Snimak hrabre družine protiv gladnih predatora

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Čopor pasa 1 ajkule 0 jer u ovoj igri ima samo jedan pobednik a to su ovi neustrašivi psi koji su ni manje ni više oterali izgladnele ajkule iz plićaka

Jedan Britanac ostao je zapanjen kada je snimio čopor pasa u moru kako se igraju sa ajkulama. Greg Mekinon, 31, iz Irvina u Škotskoj, šetao je netaknutim peskom ostrva Mer (Marej) na ostrvima Tores moreuza iznad krajnjeg severa Kvinslenda, Australija. Nadzornik lokacije Greg primetio je komešanje i jato ajkula kako se pomahnitalo hrani dok se skupljaju jata malih riba u plićaku, koje zarobe i pojedu.

Međutim, Škot nije bio jedini koji je primetio predatore, pošto je čopor lokalnih pasa odlučio da i oni žele da učestvuju u ovoj potencijalno, "smrtonosnoj" akciji.

Na Gregovom snimku mogu se videti četiri psa kako jure i pokušavaju da ugrizu ajkule dok love manje ribe. Za pse je ovo igra, a na svu sreću ajkule nisu znale šta ih je snašlo pa su brže bolje pobegle.

Kako izgleda ova nustrašiva družina koju bi svako poželeo na plaži kada su u blizi opasni predatori, pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Ajkula zamalo smazala devojku koja se spremala da zaroni: Uskočila bi joj direktno u čeljusti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA