Uhapšen mesecima nakon što je na parkingu našao torbu sa 4.500 evra: Preti mu robija, da li je uopšte kriv?

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Muškarac protiv koje je podignuta optužnica kaže da se, kada je pronašao torbu, osećao kao da je dobio na lotou. Međutim, sad mu preti do pet godina zatvora

Kada je na jednom parkingu ugledao torbu u kojoj je bilo oko 5.000 dolara (oko 4.500 evra), muškarac iz Konetikata osećao se kao da je dobio na lotou. Oduševljen pronalaskom, odlučio je torbu da zadrži.

Međutim, nekoliko meseci kasnije je uhapšen i optužen za razbojništvo.

Prema navodima policije, torba koju je osumnjičeni pronašao imala je jasna obeležja banke, te je pronađena na parkingu ispred filijale.

"U torbi je bio novac namenjen gradskoj poreskoj upravi, ali i brojni dokumenti u kojima se jasno navodi da je u pitanju novac u vlasništvu grada Trumbul", saopštila je policija.

Uhapšeni Robert Vitington (56), s druge strane, tvrdi da nije ukrao novac i da nije primetio da na torbi ili unutar nje ima bilo kakvih obeležeja, odnosno dokumenata koji otkrivaju ko je vlasnik novca.

"Nije da sam ja nešto planirao. Sve se dogodilo u sekundi, osećao sam se kao da sam dobio na lotou i to je to", rekao je Vitington za lokalne medije.

Mediji prenose da je novac nestao 30. maja. Prema navodima policije, radnik poreske uprave nije uspeo da pronađe torbu kada je stigao ispred banke da uplati novac na račun. Policija je pokrenula istragu koja je trajala mesecima, a tokom koje su vršena ispitivanja ljudi, pregledani snimci sigurnosnih kamera i druge radnje.

Ustanovljeno je da je torba "nehotice pala na zemlju ispred banke", te da ju je Vitington uzeo.

"Izašao sam na parking, video sam je na zemlji, nikog nije bilo okolo i ja sam torbu podigao. Nije da sam je nekom ukrao. Da sam od početka znao šta je i čije je, odmah bi vratio. Smatram da nisam učinio ništa pogrešno", rekao je Vitington.

Inače, kada je policija pronašla Vitingtona on je odmah priznao da je tog dana bio u banci  da je on uzeo torbu. Kako je naveo, smatrao je da nema obavezu da vrati torbu vlasniku, stoji u saopštenju policije.

Vitington, koji vodi posao za obuku pasa, rekao je da nikada nije imao krivični dosije i da njegovi klijenti mogu da garantuju za njega. On je u petak optužen za krađu trećeg stepena, krivično delo za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora i novčana kazna do 5.000 dolara. Pušten je na slobodu uz obećanje da će se pojaviti pred sudom 5. septembra.

(Telegraf.rs)

Video: Kad ti u venama teče krv heroja: Dečak bez razmišljanja spasao baku od napada razjarenog bika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • H

    30. avgust 2023 | 15:58

    Kazna do 5 godina zatvora zbog nevracenih 5000 dolara? Kod nas ubice ne leze toliko, kakve crne pare...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA