Evo kako se pravi omiljena srpska “poslastica”: Snimak iz fabrike podelio ljude na mreži
Sve počinje s obradom trbušnog dela svinje koji se omekšava, seče i oslobađa viška kože
Na društvenim mrežama ponovo kruži snimak koji otkriva kako izgleda (industrijska) proizvodnja jedne od omiljenih srpskih “poslastica” - slanine.
Prilog je prvobitno emitovan 2018. godine na kanalu Discovery, a prikazuje kroz šta prolazi svinjsko meso na fabričkim trakama.
Odmah ističemo da su Jutjub korisnici podeljeni. Dok jedni podržavaju industriju i još više “navijaju” za slaninu, drugi su šokirani viđenim detaljima.
Sve počinje s obradom trbušnog dela koji se omekšava, seče, oslobađa viška kože, posle čega se dodaju so i različite arome.
Komadi mesa, zatim, stižu do mašine s iglicama pomoću kojih se ubrizgava rastvor za ubrzavanje usoljavanja, prenosi Daily Mail.
Prerađeno meso se kuva nekoliko sati na niskoj temperaturi, a potom završava u rashladnim komorama. Proces traje nekoliko dana, posle čega se seče na jednake delove, pakuje i distribuira.
Ovako ukratko izgleda proces proizvodnje, a kao što smo pomenuli ljudi su različito reagovali na prilog kanala Discovery.
Jedan od korisnika je napisao: “Ovo nije umanjilo moju ljubav prema slanini, sad razmišljam kako bih pojeo parče”, a drugi se nadovezao: “Ovo je ozbiljan proces! Nije ni čudo što je slanina tako skupa”.
U gomili poruka podrške pronalazimo i ljude koji su se zakleli da više neće jesti slaninu, pošto su videli kako izgleda proces proizvodnje.
(Telegraf.rs)
Video: Ovako hrskavu slaninicu nikada niste jeli: Verovali ili ne, savršena je i za mršavljenje!
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
GP
Karakteristika slanine iz Srbije: neosusena, zilava, skupa...
Podelite komentar