Makron kao Napoleon, Micotakis kao drevni ratnik: Kruži snimak NATO lidera, pogledajte kako su prikazani

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Korisnici Tvitera iskoristili su mogućnosti koje pruža veštačka inteligencija kako bi napravili video za zemlje članice Severnoatlantskog saveza

Od utorka oči cele planete uperene su ka Viljnusu, gde se održava dvodnevni NATO samit. To je dalo povoda korisnicima društvenih mreža da se malo poigraju i naprave snimak glavnih svetskih ljudi uz pomoć veštačke inteligencije.

Dok su u glavnom fokusu samita rat u Ukrajini i zahtev za članstvo Švedske u ovoj alijansi, korisnici Tvitera iskoristili su mogućnosti koje pruža veštačka inteligencija kako bi napravili video za zemlje članice Severnoatlantskog saveza.

U snimku je prikazana parada lidera svih NATO članica, uz napomenu koje godine je neka država pristupila alijansi.

Veliku pažnju je privukao način na koji su lideri prikazani uz pomoć veštačke inteligencije, pa je tako predsednik Francuske Emanuel Makron prikazan kao Napoleon, a premijer Kanade Džastin Trudo je prikazan na ledu.

Nemački premijer Olaf Šols je u kamuflaži, a predsednik SAD Džo Bajden sa porukom "vreme je za NATO, Džek".

Premijerka Italije Đorđa Meloni je sa mitraljezom na trgu Svetog Petra, dok predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stoji ispred aviona.

Lideri skandinavskih zemalja prikazani su kao mitski heroji, a premijer Grčke Kirijakos Micotakis kao drevni ratnik ispred tenka.

U snimku su prikazane i Finska, koja je ove godine ušla u NATO, ali i Švedska, čiji je put ka NATO-u otvoren nakon što je Erdogan obećao u ponedeljak da se neće protiviti članstvu.

Na kraju snimka prikazan je i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sa brojem 202., što ukazuje na to da se još ne zna kada će njegova zemlja postati članica.

Snimak je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama i deluje baš moćno, kao iz nekog holivudskog filma.

Još jednom ističemo da je snimak nastao uz pomoć veštačke inteligencije.

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA