Vreme čitanja: oko 1 min.

Medved jurio psa, vlasnica divljoj životinji "stala na crtu" i - završila na ušivanju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena se direktno suočila sa medvedom koji je proganjao njenog psa, rekli su zvaničnici Mejna za divlje životinje.

  • 0
Medved Foto-ilustracija: Shutterstock

Ženu iz Mejna ugrizao je medved u njenom dvorištu dok je branila svog psa, zbog čega joj je bio potreban odlazak u bolnicu radi ušivanja, rekli su zvaničnici u petak.

Lin Keli (64) je u petak radila u svojoj bašti u Porteru kada je njen pas otišao u šumu lajući na nešto. Ubrzo, pas je jurio nazad u dvorište sa crnim medvedom za petama, rekao je Mark Lati, portparol Odeljenja za ribarstvo i divlje životinje Mejna (MDIFW), javja newscentermaine.com.

Keli je stajala i činila se velikom, što se preporučuje u susretu sa crnim medvedom. Ali umesto da se polako povlači, nastavila je da mu se suprotstavlja, što se nikako ne preporučuje, rekao je Lati.

Medved je nakratko ugrizao njen ručni zglob nakon što je udarila životinju po nosu, a ona je završila na ušivanju u Memorijalnoj bolnici u Severnom Konveju u Nju Hempširu, rekao je on.

Medved je otišao nazad u šumu, a njen pas je navodno ostao nepovređen.

Od incidenta u petak ujutro medved nije viđen. MDIFV je postavio dve zamke za hvatanje živih životinja, rekao je Lati.

Retko se dešava da u Mejnu nekoga ugrize medved, iako država ima jednu od najvećih populacija tih životinja na istočnoj obali SAD, rekao je Lati. Susreti sa medvedima se mogu smanjiti uklanjanjem ili obezbeđivanjem hranilica za ptice, smeća, hrane za kućne ljubimce i drugih stvari koje privlače njihovu pažnju.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kad ti medvedi doručukuju na tremu kuće, pa požele da uđu unutra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA