Otkrivena puna imena para koji je oštetio Koloseum: Ivana i Hejli čeka žestoka kazna

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

"Ivan i Hejli" su identifikovani i uskoro bi se mogli suočiti s italijanskim vlastima.

Turista koji je urezao svoje i ime svoje devojke u Koloseum, izazvavši gnev zbog vandalizma nad legendarnim spomenikom Rima, identifikovan je i uskoro bi se mogao suočiti sa italijanskim vlastima.

Kako prenosi "Daily Mail" , protagonista snimka koji je razbesneo javnost i postavo viralan na društvenim mrežama zove se Ivan Dimitrov (ali koristi i prezime Hokins), ima 27 godina i radi kao fitnes trener i dostavljač u Bristolu, Velika Britanija.

Ovaj 27-godišnjak, koji je rođen u Loveču u Bugarskoj, živi sa svojom dugogodišnjom devojkom Hejli Brejsi, s kojom je nedavno posetio Rim.

Smatra se da Hejli vodi sopstveni biznis sa sportskom ishranom. Par živi zajedno u predgrađu Kejnšama, nedaleko od teretane Longvel Grin u kojoj Ivan trenira.

Fraza "Ivan i Hejli 23" koju je on ključevima urezao u Koloseum, smatra se činom krajnjeg nepoštovanja prema spomeniku starom skoro 2.000 godina, koji bi mogao bi skupo da košta mladića.

Kako navodi "Daily Mail", vandalsko uništavanje istorijskih spomenika u Italiji je kažnjivo velikom novčanom kaznom do 15.000 evra i maksimalnom kaznom od pet godina zatvora.

Nakon jučerašnjeg saopštenja karabinjera da je osumnjičeni identifikovan "tradicionalnom istragom i fotografskim poređenjem", italijanski ministar kulture Đenaro Sanđulijano izrazio je zahvalnost na brzom i efikasnom radu. On je još jednom govorio o "necivilizovanom i besmislenom činu počinjenom u Koloseumu, koji je uvredio one koji cene arheologiju, spomenike i istoriju širom sveta".

(Telegraf.rs)

Video: Prolećna romantika u Večnom gradu: Da li Rim ima najlepše parkove kada sve procveta?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA