Vreme čitanja: oko 1 min.

Influenser snimao kako izgleda ulazak u podmornicu Titan: Svi su bili nasmejani, a onda se desio kvar

Vreme čitanja: oko 1 min.

U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor OceanGate-a, koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Raš pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom

  • 0

Jutjuber pod imenom Skuba Džejk objavio je svoje snimke iz podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, i to samo nekoliko nedelja pre tragedije, na "misiji III".

Njegova ekspedicija je na kraju, zbog neočekivanih problema, otkazana. Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila "misija V".

U videu se, između ostalog, može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 šrafova spolja i zaron, piše Index.hr.

"Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao da budem u toj podmornici", kaže u videu jutjuber koji je na brodu OceanGate-a proveo devet dana.

Pokazao je i proces vaganja pre ulaska u podmornicu.

"Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kamper da mogu sve to da snimim", objasnio je on.

U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor OceanGate-a, koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Raš pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom.

Takođe, u snimku se čuje kako Raš govori da otkazuje zaron, jer "nešto nije u redu sa podmornicom", odnosno s kontrolnim sastavom.

"Ovo je podsetnik da je život veoma dragocen i da može da nestane u sekundi. Da je bilo lepo vreme, da me Stokton pitao želim li mesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam da budem dole s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na celom iskustvu", rekao je jutjuber na kraju videa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA