Marija postala žrtva bolesne prevare: Ljubav je koštala 57.000 evra

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Marija je bila sve vreme ubeđena da se muškarcu veoma sviđa iako se nikad nisu lično upoznali. Osumnjičeni je, naime, sve vreme izbegavao susret pravdajući se poteškoćama na poslu ili privatnim razlozima, uveravajući je da se emotivno vezao za nju

Policija u Španiji uhapsila je muškarca (39), zbog sumnje da je preko aplikacije za upoznavanje Tinder, namamio 35-godišnju Mariju i prevarom od nje uzeo 57.000 evra.

Marija iz gradića Teulade na jugoistoku Španiji, započela je dopisivanje sa muškarcem pre više od godinu dana.

Nekoliko dana kasnije razmenili su brojeve telefona kako bi nastavili komunikaciju.

Marija je bila sve vreme ubeđena da se muškarcu, takođe državljaninu Španije, veoma sviđa iako se nikad nisu lično upoznali. Osumnjičeni je, naime, sve vreme izbegavao susret pravdajući se poteškoćama na poslu ili privatnim razlozima, uveravajući je da se emotivno vezao za nju.

Nesrećna žena, uverena kako su već par i da će u bliskoj budućnosti imati porodicu, na njegov zahtev za finansijskom pomoći, počela je da mu uplaćuje novac. Prevarant je tvrdio da će joj novac vratiti čim proda jednu nekretninu.

Kako je vreme prolazilo on je tražio sve više i više novca.

U jednom trenutku Marija je posumnjala da je žrtva prevare i obratila se policiji.

Tokom istrage je ustanovljeno da je njihova "ljubavna veza" trajala oko 14 meseci, te da su Marija i njen "dragi" dnevno razmenjivali više od 300 poruka.

Marija mu je mesecima uplaćivala novac, ukupno 57.000 evra, koje je osumnjičenih, nakon primljenih uplata podizao.

Inspektori su locirali osumnjičenog u primorskom mestu Guardarmar del Segura, udaljenom 120 kilometara od Teulade, u kojem stanuje Marija.

Upali su mu u kuću i otkrili da tu živi sa svojom stvarnom 39-godišnjom devojkom koja je znala za prevaru i koristila se uplaćenim novcem. Oboje su uhapšeni.

Muškarac je priznao krivicu i otkrio da je ideju za prevaru dobio kada je na Netflix-u odgledao dokumentarni film "The Tinder Swindler". Film govori o muškarcu iz Izraela koji je na sličan način varao bogate žene uglavnom iz skandinavskih zemalja koje su čeznule za ljubavlju.

Video: Devojka uz pomoć kućnog aparata uhvatila dečka u prevari: Nisam ni znala da se sve snima

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ja

    15. februar 2023 | 08:26

    Tu ne vidim njegovu krivicu, nije oteo od nje. Sama je tu kriva.

  • Pera

    15. februar 2023 | 09:10

    Pa ja ne znam kakav to mozak treba da imas da ti nekom 14 meseci uplacujes novac a nikad ga u zivotu nisi ni video ni culo ??? Pa treba se to zapitati i da je samo jednom uplatila neki novac a kamoli 14 meseci to raditi !!!??? Auuu..ne mogu da verujem da takav neko postoji, i da ona nista ne posumnja posle toliko vremena, gde on sve vreme izbegava vidjenje ???

  • PECA

    15. februar 2023 | 08:10

    Pre bih rekao zbog pilećeg mozga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA