Ovo je jedan od najposećenijih muzeja, posle Njujorka otvoren i u Majamiju: Lokacija oko koje je uvek gužva

 
  • 2

Iz Muzeja seksa u Njujorku najavili su da se uskoro proširuju, i da pripremaju novi objekat u Majamiju, na površini od 3.000 kvadrata, koji bi trebalo da se otvori na proleće 2023. godine

Muzej seksa nalazi se u Njujorku, na Menhetnu, a otvoren je u oktobru 2002. godine. Od tada je veoma posećen, i prema istraživanjima agencija koje prate turizam i kulturu, najbolje je ocenjena atrakcija grada, a sada spremaju novi objekat i u Majamiju.

Iz Muzeja seksa u Njujorku najavili su da se uskoro proširuju, i da pripremaju novi objekat u Majamiju, na površini od 3.000 kvadrata, koji bi trebalo da se otvori na proleće 2023. godine, piše RTS.

Novi objekat se nalazi u okrugu Alapata, gde su i mnoge javne umetničke instalacije, kao i Rubel muzej, u kome se nalazi jedna od najvećih privatnih kolekcija savremene umetnosti u Severnoj Americi.

Otkako je otvorio svoja vrata na Petoj aveniji na Menhetnu pre dve decenije, Muzej seksa bio je domaćin više od 40 izložbi posvećenih očuvanju, predstavljanju i slavljenju kulturnog značaja ljudske seksualnosti.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Museum of Sex (@museumofsex)

Predstavljajući ono što opisuje kao "trenutno najbolje", nedavne izložbe su ispitivale teme koja se kreću od abortusa do seksualnog rada. Stalna zbirka Muzeja sadrži preko 20.000 artefakata i umetničkih dela, uključujući fotografije, kostime i istorijske seks - igračke.

Izvršni direktor i osnivač muzeja Danijel Gluk istakao je da je otvaranje ispostave muzeja u Majamiju, u kojoj se već nalazi muzej erotske umetnosti, označava "veliku prekretnicu" za tu instituciju.

U planu je da se postojeća hala transformiše tako da sadrži tri velike izložbene galerije, maloprodajni prostor i bar u kom će moći da se održavaju prezentacije.


Inače, zgrada muzeja u Njujorku nalazi se u nekadašnjoj četvrti Tenderlon, koja je u 19. veku bila poznata po bordelima, plesnim salama, pozorištima i salonima.

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA