Šta se najviše "guglalo" 2022. u svetu

 
 
  • 0

Kompanija Google danas je objavila svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova

Reč "Wordle" pojam je koji se tokom 2022. godine najviše tražio na pretraživaču Google, kako u svetu tako i u Sjedinjenim Državame.

Radi se o istoimenoj igri-slagalici, koju su milioni ljudi širom sveta pokušavali da reše svakodnevno

Igrica je u vlasništvu "Njujork tajmsa", a osmislio ju je američki softverski inženjer Džoš Vordl 2021. godine. Do sada je stekla veliki broj simpatizera. Onlajn igra, koja se igra jednom dnevno, nudi igraču šest šansi da otkrije tajnu reč od pet slova.

Igrica je postala toliko popularna da je pretraga igrača koji očajnički traže odgovore na Googlu prevazišla sve ostale trendove.

Kompanija Google danas je objavila svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova, a na onlajn pretragu uticali su i značajni događaji ove godine.

U kategoriji najtraženijih vesti na Googlu na prvom mestu su rezultati izbora u SAD, a sledi kraljica Elizabete II koja je preminula u septembru, a zatim i Ukrajina, prenosi BBC.

Što se tiče slavnih ličnosti, najpretraživanije ime je glumci Džoni Dep, Vil Smit posle kontroverznog događaja tokom dodele Oskara kada je ošamario kolegu Krisa Roka, Amber Herd i drugi.

Najviše su se tražile definicije za reči rupija, oligarh, kakao, Homer, recesija i drugi.

Video: Ovo su najjače društvene mreže u svetu trenutno: Koje od njih imate vi?

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA