Neobičan slučaj na imanju Šarčevića: Krava donela na svet tri teleta

Ovdašnji poljoprivrednici kažu kako ne pamte da se u ovom kraju nešto slično ikada dogodilo te ističu kako krava obično oteli jedno ili eventualno dvoje teladi

  • 7
krava, krave Foto: Pixabay

Nesvakidašnji slučaj dogodio se na farmi poljoprivrednog proizvođača Ermina Šarčevića, u selu Čaplje, gde je krava otelila tri ženska teleta, što je prava retkost.

Ovdašnji poljoprivrednici kažu kako ne pamte da se u ovom kraju nešto slično ikada dogodilo te ističu kako krava obično oteli jedno ili eventualno dvoje teladi.

- Šta da vam kažem, krava je bila steona i otelila se nekoliko dana pre roka. Inače, reč je o životinji koja se pre toga dva puta telila i donosila na svet po jedno tele. Ništa nije ukazivalo na to da bi se treći put moglo dogoditi nešto neobično, a dogodilo se - kaže Šarčević za Nezavisne.

Prema njegovim rečima, pre godinu dana dogodilo se da krava u njegovom vlasništvu oteli dvoje teladi.

Dodaje kako su članovi njegove porodice u neverici gledali kako se rađa jedno tele za drugim i kaže kako se radi o tri ženska teleta.

- Živi su i zdravi i trenutno se oporavljaju budući da su na svet došli prerano i treba im vremena da ojačaju - kaže ovaj farmer.

Senad Đumišić, zaposleni u Veterinarskoj stanici Sanski Most, koji je obavio inseminaciju, ističe kako se radi o vrlo retkom slučaju koji se događa jednom u 20 godina.

- Treba istaći kako su sva tri teleta zdrava i sposobna za dalju reprodukciju i da je sve proteklo u najboljem redu - istakao je Đumišić.

Podsetimo, identičan slučaj dogodio se nedavno u jednom selu kod Topole u Srbiji. Vlasnici su očekivali da krava oteli jedno mladunče, a stigla su tri.

Video: Zbog vrućina krave daju do 3l manje mleka: Srećko je zato ugradio tuševe i ventilatore u štalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA