Nekom jagnjeća plećka, nekom ruska salata: Šta se sve ručkalo na NATO samitu
Premijer Španije Pedro Sančez priredio je učesnicima samita NATO-a u Madridu u sredu uveče veoma posebno iskustvo sa posebnim ukrajinskim sastojkom.
Socijalista je pozvao šefove država i vlada na večeru u Pradu, jednom od najvećih i najvažnijih muzeja na svetu.
Uz koncert Kijevskog simfonijskog orkestra, goste je počastio i jelovnikom španjskog slavnog kuvara Hosea Andresa.
Kuvar je osnivač organizacije World Central Kitchen (WCK), koja žrtvama prirodnih katastrofa širom sveta osigurava zdravu hranu.
Nakon ruske invazije na Ukrajinu, njegova organizacija je ukrajinskim izbeglicama na poljskoj granici dala hiljade porcija tople hrane.
Jelovnik u Pradu je, međutim, bio daleko sofisticiraniji.
Za predelo je bio gaspačo od jastoga sa letnjim povrćem, a glavno jelo jagnjeća plećka s pireom od limuna.
Za desert, pod nazivom "Ukusi Madrida", liker od anisa s jagodama iz Aranjueza, kao i vafli i ljubičasti karamel.
Pre toga je serviran bakalar sa narandžom i cveklom.
Dok se na izradi menija na večeri kod Sančeza brižljivo radilo, mnogim novinarima i pojedinim zvaničnicima nije promakao meni u jednom od restorana gde su ručali učesnici samita, a u kojem je nuđena ruska salata.
Video: Turska je danas podržala učlanjenje Finske i Švedske u NATO: Potpisan sporazum
(Telegraf.rs)
Video: Prolaznici je jedva izvukli: Šetala je ulicom, a onda je drvo palo na nju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.