Fotografije Zelenskog u razmaku od 41 dana pokazuju koliko se promenio od početka sukoba

 
 
 ≫ 
  • 31

Odelo i kravatu zamenio je za vojnu opremu i pustio je bradu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je u ponedeljak Buču, predgrađe Kijeva, gde su fotoreporteri zabeležili koliko se ukrajinski lider promenio od početka specijalne operacije ruske vojske.

- Sopstvenim očima sam video Buču, Irpinj, Stojanku nakon okupacije. Uradićemo sve što možemo da ih što pre vratimo u život - napisao je Zelenski na Telegramu nakon poseta.

Zelenski se 22. februara obratio naciji nakon što je Rusija priznala nezavisnost dva separatistička regiona Donjecka i Luganska. Tada je nosio odelu i kravatu.

Volodymyr Zelensky Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Posle 41 dana, obučen u zelenu vojnu jaknu, pancirni prsluk i sa bradom, Zelenski je izgledao kao promenjen čovek dok je govorio o civilnim smrtima u Buči.

Zelenski se od 24. februara nalazi u Kijevu, iako se njegova tačna lokacija drži u tajnosti. Više puta je u intervjuima rekao da je spavao samo po nekoliko sati, kao i da nije skoro video porodicu.

Predsednici često napuštaju funkcije sa više sede kose nego što su imali kada su stupili na njih. Iako neki dermatolozi tvrde da predsednici doživljavaju ubrzani proces starenja zbog stresa u kancelariji, drugi kažu da se to više može pripisati prirodnom starenju.

Druge studije, uključujući sveobuhvatnu analizu izbora iz 1700-ih, sugerišu da vođenje nacije može oduzeti godine života lidera. Ta analiza Medicinske škole Harvard pokazala je da izabrani šefovi vlada u proseku žive skoro tri godine kraće od kandidata koje pobede.

Video: Zelenski posetio ranjenu tinejdžerku u bolnici, ona mu otkrila da je postao TikTok zvezda

(Telegraf.rs)

Video: Zove se Skautavo prase i mnooogo je strašan: Najpoznatiji nilski konj na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA