Žena danima spasava pse u Ukrajini: Vozi svojih 20 buldoga dok bombe padaju. Vratiće se po još životinja

 
 
  • 5

Olena je vlasnica odgajivačnice, a psi su joj kao deca

Hrabra vlasnica pasa nagurala je svojih 20 francuskih buldoga u automobil i provozala se kroz Ukrajinu dok su bombe padale iznad njih, a ona se sprema da se vrati u ratnu zonu kako bi spasila još životinja.

Olena Lukaš u početku "nije verovala da bi rat mogao da počne" u njenoj domovini sve dok ruske granate nisu počele da padaju u blizini njene kuće, nedaleko od Kijeva.

Tada 53-godišnjakinja odlučuje da pobegne iz svoje zemlje i krene u Poljsku, a to nikako nije htela bez svoje "četvoronožne dece".

Vožnja sa 20 pasa naguranih u njenom automobilu trajala je 4 dana.

Nakon što su Olena i njen muž Aleksandar ostavili pse u Poljskoj, vratili su se u svoj grad da spasu još 30, a zatim pobegli u Vinicu, grad oko 280 kilometara udaljen od Kijeva.

Sledeće nedelje, sledi joj ista naporna vožnja nazad u Poljsku, ali Olena priznaje da novac brzo nestaje jer se svake nedelje suočavaju sa računom od oko 450 evra samo da bi nahranili pse.

- Moji psi su moja deca. Moj posao su moji psi. Ovo su sve francuski buldozi, moja omiljena rasa već 30 godina - rekla je Olena.

Ona je kazala kako je tokom prve nedelje napada na njenu zemlju mislila da će se sve brzo završiti, ali kada su počele da padaju granate u blizini njene kuće, kako kaže, shvatila je da mora da spase svoju "četvoronožnu decu".

- Prvu grupu pasa, 10 pasa i 10 štenaca, odvela sam u Poljsku 9. marta. Vožnja je trajala četiri dana. Vratila sam se kući kada su naše selo zauzele ruske trupe i izvela ostatak, 20 pasa i 10 štenaca. Planiram da sve svoje pse odvedem na sigurno mesto u Evropi - objasnila je.

- Ono što je najvažnije, svi smo zajedno i bezbedni - zaključuje Olena.

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA