Kako Balkanac u Nemačkoj krišom obrće prase na terasi: Gudu peče u ilegali, pod suncobranom i uz narodnjake
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Žika Pavlović
Nemci su veliki gurmani i izjelice. Neće sigurno praviti problem zbog prasenceta što miriše. Živim u NRW, u zgradi i pečem roštilj uvek na balkonu. Kad to radim, samo treba da najavim dan i da ne ide dim direktno na komšijin prozor i sve ok. Niko mi nikad nije pravio problem. Peče prasence a ne vola, uostalom!
Kiza
Najlepsu prasetinu sam jeo 70 tih godina u Nakrivnju (zaseok kod Leskovca). Kupimo pokojnom nadnicaru Deda Voji paklo cigara i 2, 3 a i 5 polica rakije i on vrti prase bar 3 do 4 sata. Naravno uvek je i on bio sa nama za stolom. Dobra stara vremena.
Suzana
Mi tako rado pokazujemo svoj primitivizam i tako se njime ponosimo. A snimak nije garant iz nemačkog grada, jer planina koja se vidi na snimku nije u BRD.