Hiljade pčela uklonjeno sa kuće u Atlanti: Košnica sve više rasla, meštani prestravljeni

 
 
 ≫ 
  • 0

Veoma je bitno znati kako da se ukloni košnica, kako se ne bi napravio još veći problem

Ogromna košnica na jednoj od kuća u Džordžiji mesecima je zastrašivala meštane Atlante. Oni su je primetili na jednoj kući u proleće, tokom vremena je sve više rasla, a broj pčela u njoj se povećavao. Košnica je zauzimala gotovo polovinu velikog prozora kuće.

- Nikada nisam prolazio pored te kuće jer sam se plašio da će pčele da me napadnu - priča Metju Siz.

Vlasnik kuće je u četvrtak pozvao lokalnu službu za uklanjanje pčela da skinu košnicu, a Siz kaže da je 98 odsto nje uklonjeno. Eksperti će nastaviti da posmatraju to mesto kako bi bili sigurni da se pčele neće vratiti.

Kako kažu iz Metro-Atlanta udruženja pčelara, iz mnogo razloga je bitno da se za takav posao uklanjanja košnice pozove kompanija koja je licencirana i osigurana.

- Mnogi pokušavaju da košnice kao što je ova na zidovima kuća poprskaju otrovom i to se ne završava dobro. Osim što se na taj način ubijaju pčele i zemljište se natapa hemikalijama, kada na taj način uništite košnicu koja je u zidovima kuće, kao što je ovde slućaj, napravićete potpuni džumbus. Pčele će smrdeti kao bilo koja druga mrtva životinja, a sve to će biti zaglavljeno na vašem zidu. Osim toga, bez pčela da zaštite med, on će da počne da curi i da privlači glodare i druge insekte - objašnjavaju.

Iako ove usluge nisu besplatne, stručnjaci će se pobrinuti da posao bude pravilno obavljen.

- Izvadiće gnezdo i napuniti šupljinu da se sledeće godine pčele ne bi uselile. Pčele vole da idu tamo gde su ranije bile druge pčele!. Zapečatiće ulaze i popraviti zidove, podne daske itd. koje su uklonjene kako bi obavili posao - dodaju iz organizacije.

Zabrinutost zbog smanjenja populacije pčela još jedan je razlog zbog k og je potrebno obratiti se stručnjaku.

- Populacija medonosnih pčela se poslednjih godina bori, pa je zato važnije da radimo dobre stvari za pčele i to ih ne ubija - kaže Dejv maršal, direktor Udruženja pčelara Metro-Atlanta.

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA