Mrki medvedi pobegli iz kaveza u Zoo vrtu i napali divlju svinju: Uprava odlučila da ih uspava

 
 
  • 0

Prvi čovek ovog zoološkog vrta u Engleskoj Malkolm Ficpatrik rekao je da je to bio "neverovatno uznemirujuć i težak dan"

Mrki medved Artur Rumunija Foto: Tanjug/AP

Dva mrka medveda ubijena su u zoološkom vrtu Vipsnejd nakon što su pobegla iz svog ograđenog prostora i napala divlju svinju.

Životinje su izašle iz kaveza tako što su se popele uz stablo koje je jak vetar prethodno srušio.

Šefovi zoološkog vrta rekli su da osoblje nije imalo drugu opciju, nego da eutanazira životinje, jer predstavljaju opasnost za posetioce. Prvi čovek ovog zoološkog vrta Malkolm Ficpatrik rekao je da je to bio "neverovatno uznemirujuć i težak dan".

"Kako su mrki medvedi snažni i opasni predatori, naš prvi prioritet je sigurnost. Moramo brzo da donosimo odluke utemeljene na našem iskustvu i stručnosti kako bismo zaštitili svoje ljude, goste i druge životinje", napisao je Ficpatrij u mejlu koji je poslao zaposlenima.

Rekao je da davanje lekova za smirenje medvedima nije bilo opcija jer im treba 20 minuta da deluju i životinje mogu da postanu "nepredvidive i agresivne dok adrenalin prolazi kroz njih".

- To je bio rizik koji nismo smeli da preduzmemo. Morali smo odmah da intervenišemo kako bismo bili sigurni da medvedi neće izaći iz prostora za neraste, koji ima nisku ogradu - dodao je.

Srećom jedan medved nije izašao iz svog ograđenog prostora i prošao je bez povreda.

Londonsko zoološko društvo, koje vodi zoološki vrt Bedfordšajr, saopštilo je da će biti sprovedena potpuna istraga kako bi se sprečili svi slični slučajevi u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Zove se Skautavo prase i mnooogo je strašan: Najpoznatiji nilski konj na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA