Stan od 39 kvadrata pretvorio u umetničko delo: Drenko koristio stvari sa otpada i odbačeni nameštaj

 
 
  • 5

- Cilj mi je bio da ljude motivišem u ovim zlim vremenima da sa malo novca i puno ljubavi mogu da naprave zaista divne stvari u svom domu - priča Vranješ za "Telegraf.rs"

Drenko Vranješ Foto: Privatna arhiva/Drenko Vranješ

Stara krilatica kaže "moja kućica, moja slobodica", a katkad je potrebno samo malo ljubavi, mašte i truda da svoj stan ili kuću uredite nalik onima koje viđate u časopisima, bez velikih finansijskih ulaganja.

Primer toga je Drenko Vranješ, koji je osvojio velike simpatije objavom u Fejsbuk grupi "Uređenje doma", pošto mu je uspeo da stan od 39 kvadrata pretvori u pravo malo umetničko delo sa puno ukusa.

Kako kaže za "Telegraf.rs", sve ovo radi bez vremenskog ograničenja za svoju dušu i isključivo iz ljubavi

- Cilj mi je bio da ljude motivišem u ovim zlim vremenima da sa malo novca i puno ljubavi mogu da naprave zaista divne stvari u svom domu. I da nam svima pokažem da ne moramo da imamo veliku kvadraturu da bi smo uzivali - priča Vranješ za naš portal, koji živi i radi u Austriji.

Vranješ, po profesiji vozač autobusa u Lincu, počeo je pre tri-četiri godine da se bavi ovim hobijem, a sudeći po fotografijama i pohvalama koje je dobio pošto je svojeručno sredio stan, snalazi se odlično. Ono što posebno upada u oko, jeste što nije ulagao velike svote novca u sređivanje stana, a sirovine je u većini slučajeva pronalazio na otpadu.

- Sve što se vidi na slikama nađeno je na otpadu ili građevinskom smeću. 90 odsto materijala, dasaka ili nameštaja sa puno ljubavi je restaurirano ili ofarbano u željeni stil. Obično je to bio šebi šik ili vintadž stil. Svaki komad nameštaja ili dekoracije sa svim brusnim papirima, farbom, ekserom ili saksijama nije kostao prosečno više od 20-ak €! Na primer, viski bar je zapravo bačeno bure puno kišnice, koje je bilo besplatno - objašnjava ovaj kreativni 50-godišnjak.

Ističe da ga je brusni papir koštao tri evra, a tamnu farbu koju je koristio za viski bar bila je besplatna - koristio je mešavinu kafe, sirćeta i ulja.

- Stare brave sam našao na otpadu, lampice su koštale oko četiri evra, a staklo za viski bar sam našao na otpadu sa starog stočića. Za dekoraciju ispod stakla iskoristio sam stare novčiće, eksere, čepove, špil od karata... Ne mora da bude skupo da bi bilo lepo - objašnjava Vranješ.

Vranješ je i od svoje terase od sedam kvadrata napravio divan prostor, a njegove slike privukle su pažnju korisnika društvenih mreža, te je česta pojava da mu ljudi pišu i pitaju za savet.

- Raduje me ako se neko javi na moju Fejsbuk stranicu sa pitanjima oko radova. Rado ću odgovarati na pitanja ili savete, jer to i jeste moj cilj da probamo. Kao što uvek kažem: Šta te briga šta će drugi reći, pusti maštu iz kaveza i u ovom svetu punom falsifikata budi originalan - ističe naš sagovornik.

Da li ste spremni da zasučete rukave i promenite izgled vašeg životnog prostora? Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Pneumatskim čekićem joj ishoblovao parket jer ga je prevarila sa drugim

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vodolijax

    25. april 2021 | 17:50

    Brate mili ja bi doživeo slom živaca kad bi morao svaki dan da gledam sve te stvari u stanu

  • Sara

    25. april 2021 | 17:16

    Previse zelenila u stanu..van mi se svidja ali u stanu volim sto cistiji prostor..,,👍

  • Ivana

    26. april 2021 | 03:38

    Žao mi je,ali ovo nema veze sa stanovanjem. Ovo je muzej otpada bez mere i ukusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA