I to postoji: Pogledajte kako izgleda muzej sa živim eksponatima

 
 
 ≫ 
  • 2

Galija Nasibulina u svom muzeju, trenutno ima 15 ptica

Galija Nasibulina žiteljka jednog mesta u Lenjigradskoj oblasti, oduvek je volela životinje i ptice.  No sovama se posebno divi.

Zbog toga se odlučila na nesvakidašnji korak i otvorila prvi muzej sa živim eksponatima. Upravo tamo posetioce uči osobenostima sova.

- Ovde možete uživati u društvu krilatih grabljivica bez ikakvog straha. To su pripitomljene ptice rođene i odgajane u kućnim uslovima- rekla je Galija.

Muzej sova, nazvan "FiloSovia“, nije dom samo za Galijine ljubimce, s obzirom na to da u njemu žive i neke spašene ptice. Jedna od njih je sova Šuročka koja je živela u kutiji.

Nasubilna objašnjava i da su sove po svojim navikama veoma slične mačkama i da se zbog toga često nazivaju "krilatim mačkama".

Živi eksponati izložbe su posetiocima muzeja na dohvat ruke, ali je dodirivanje ptica strogo zabranjeno.

Galija preporučuje svima koji žele da imaju sovu kao kućnog ljubimca da dobro razmisle, jer je ovim životinjama potrebna sloboda kretanja, a skučeni kavezi im ne prijaju.

Inače, sove imaju dva želudca, jer moraju da recikliraju perje i kosti hrane koje jedu. Ono što je manje interesantno je to da se hrane pacovima, miševima, kokoškama.

Kako izgleda muzej živih eksponata pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Spasao najveću sovu na svetu: Stajala je smrznuta na sred puta, ispostavilo se da reč o retkoj vrsti

(Telegraf.r)

Video: Zove se Skautavo prase i mnooogo je strašan: Najpoznatiji nilski konj na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA