Američki ratni veteran (96) uspeo da pronađe italijansku decu koju je umalo upucao 1944. godine

 
 
  • 1

Adler je u emotivnom obraćanju rekao da bi voleo da živi 100 godina i da dođe u Italiju da se sretne sa Brunom, Mafaldom i Đulijanom kada se okonča pandemija korona virusa

Veteran Printscreen/Corriere della Sera

Američki ratni veteran koji sada ima 96 godina preko mreža se sastao sa troje dece koje je umalo upucao 1944. godine tokom oslobađanja italijanskog planinskog sela od nacista.

Martin Adler se u oktobru 1944. godine nalazio među američim trupama koje su oslobađale Monterencio, selo u Apeninima, nedaleko od Bolonje, prenosi Guardian.

Upao je u kolibu u Monterenciju sa vojnikom Džonom Brosnkijem, misleći da je mesto prazno. Kada su čuli zvuke koji su dolazili iz velike pletene korpe, mislili su da se unutra možda kriju nemački vojnici i bili su spremni da pucaju. U tom trenutku je žena u panici upala u kolibu i povikala: "Ne pucajte... deca, deca!". Troje dece, uzrasta od tri do šest godina, iskočilo je iz korpe.

Adler se tada fotografisao sa Brunom, Mafaldom i Đulijanom.

Čak 76 godina kasnije Adler, koji živi na Floridi, upitao je svoju ćerku Rejčel da pokuša da pronađe ovu decu. Fotografiju iz Drugog svetskog rata postavila je na društvene mreže 12. decembra, a nju je video i Mateo Inkerti, autor i novinar koji je pisao knjigu o ratu.

Podelio je fotografiju i uspeo da dođe do ovih ljudi.

On je zakazao video poziv sa Adlerom i troje ljudi koji danas imaju od 79 do 83 godine.

Adler je u emotivnom obraćanju rekao da bi voleo da živi 100 godina i da dođe u Italiju da se sretne sa Brunom, Mafaldom i Đulijanom kada se okonča pandemija korona virusa.

Sestre u brat žive danas u Kastelu San Pijetro gde su se preselili 1953. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mrcke

    21. decembar 2020 | 11:10

    Kakva patetika!!!! Deca od 1-3 godine starosti bili u korpi, zamislite kolika je to korpa....a on toboz mislio nacisti (mnozina) se kriju u njoj. Odvratni, pateticni Ameri!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA