Amerikanac jedva preživeo korona virus, a srce mu umalo stalo kad je dobio bolnički račun

 
 ≫ 
  • 6

Više od milion dolara vredi spasenje ljudskog života

Doktor, pacijent, bolnica, odela, maska, rukavica, vizir, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Amerikanac (70) koji je umalo umro od covida-19 dobio je šokantno visok račun od 1,1 milion dolara za troškove bolničkog lečenja, piše The Seattle Times.

Majkl Flor primljen je u bolnicu u Sijetlu 4. marta i ostao je tamo 62 dana. U jednom trenutku bio je toliko blizu smrti da su mu sestre držale telefon kako bi se mogao oprostiti sa ženom i decom.

Ipak, oporavio se i otpušten iz bolnice 5. maja, na radost lekara i medicinskih sestara koji su se brinuli za njega - da bi naposletku dobio račun na 181 stranici koji iznosi 1.122.501,04 dolara, rekao je novinama. Skoro mu je srce stalo kad je video račun, dodao je.

To uključuje: 9.736 dolara za sobu na intenzivnoj nezi po danu, blizu 409.000 dolara za pretvaranje sobe u sterilni prostor na 42 dana, 82.000 za korišćenje respiratora 29 dana i gotovo 100.000 za dva dana kad je bio životno ugrožen.

Amerikanca pokriva Medicare, vladin program osiguranja za starije, i neće morati da vadi vlastiti novčanik, objavio je u subotu Times.

Ipak, u zemlji u kojoj je zdravstveni sistem jedan od najskupljih u svetu - i pomisao da bude dostupan svima ostaje uvelike kontroverzna - rekao je da se oseća "krivim" znajući da će porezni obveznici podneti veći deo troška.

- Spas moga života koštao je milion dolara i naravno da je to dobro utrošen novac... Ipak, znam da sam možda ja jedini koji će to reći - navodi Times.

Kongres je odobrio gigantski plan u svrhu održavanja američke ekonomije tokom korona virusa koji uključuje budžet od 100 miliona dolara za kompenzaciju bolnicama i privatnim osiguravajućim kućama koje su lečile pacijente od covida-19.

Video: Proveo 65 dana na respiratoru, porodici četiri puta rečeno da neće preživeti noć

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Eto!

    14. jun 2020 | 13:26

    Samo je u nasoj Srbiji džabe, pa je opet neki pljuju...

  • Novica Randjelovic

    14. jun 2020 | 11:23

    Gospodo ovo je demokratija na delu,tu su uracunata ljudska prava,kamate savezne drzave,drzave gde pacijent zivi,grada gde se leci i naravno na kraju skromne dnevnice lekara koje ne prelaze 10000,ali ima resenje za sve a to je kredit koji treba doticni da uzme i zahvali se svim bankarima sto su bili dobri prema njemu tokom lecenja!!!???

  • SRBIJA

    14. jun 2020 | 17:45

    BOLJE DA JE UMRO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA