"Životinje su tu zbog nas, mi ih lovimo i jedemo": Ispovest žene koja je ubila žirafu i pojela je

 
  • 11

Tes Tompson Teli je meso žirafe pojela s porodicom, a kožu iskoristila za jastučnice i sanduk u kom drži pušku

Kada se sredinom prošle godine Tes Tompson Teli, lovac iz Kentakija na Fejsbuku pohvalila mrtvom žirafom koju je sama ubila u Južnoafričkoj Republici, njene su se fotografije brzo proširile društvenim mrežama i naišle na osudu miliona ljudi.

Gotovo godinu dana nakon toga, kada je javnost već zaboravila na nju, američka televizija CBS je s njom uradila intervju.

Ukoliko ste pomislili da se ona možda pokajala zbog ubistva retke crne žirafe - prevarili ste se, dakako.

- To je moj hobi i ja to volim da radim - izjavila je Tes Tompson Teli u intervjuu, prenosi Fox. - Ponosna sam što se bavim lovom i ponosna sam na tu žirafu.

UBIJEŠ RETKU ŽIRAFU ZBOG OČUVANJA PRIRODE!?

Za CBS je rekla da je meso žirafe pojela s porodicom, a da su kožu iskoristili za jastučnice i za kovčeg u kom drži pušku, prenose 24sata.hr. Uz to je objasnila da je žirafu ubila u sklopu misije za očuvanje prirode u jednoj od regija u Južnoafričkoj Republici.

- Mnogi misle da je najlakše povući obarač. To nije tako. To je najteži deo. Ali, u tom procesu steknete ogromno poštovanje prema životinji i zahvalnost jer znate kroz šta ona prolazi. Životinje su tu zbog nas. Mi ih lovimo i jedemo.

Dodala je i da nikada ne bi učestvovala u ubijanju da to nije bilo u sklopu misije za očuvanje prirode.

- S mrtvom sam se žirafom fotografisala jer je to jednostavno deo lovačke tradicije. Lovci su se oduvek fotografisali sa svojim plenom. To je odjednom postao problem tek kad su se pojavile društvene mreže.

Uprkos besu koji je izazvala širom sveta, Tes Tompson Teli kaže da ne žali ni za čim i da će i dalje "apsolutno nastaviti da lovi".

(Telegraf.rs)

Video: Kad ti u venama teče krv heroja: Dečak bez razmišljanja spasao baku od napada razjarenog bika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dragana

    9. jun 2019 | 17:48

    Fuj odrone ljudski!

  • Rasa

    9. jun 2019 | 13:19

    Nikad necu razumeti poentu, uzmes pusku sa optikom i ubijes zivotinju, ubij je golim rukama ako si lovac, pa je pojedi...ubiti zivo bice zbog hobija....sve ih treba baciti goloruke medju zverke, pa da vidimo

  • Andreja

    9. jun 2019 | 13:36

    Još uvek postoje ljudozderi,bilo bi lepo kada bi se dotična srela sa njima pa da im objasni svoju filozofiju ishrane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA