Koliko je Amerikance koštao put Trampove kćerke u Srbiju? (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 2

Sa Tifani je u Beograd bila i delegacija

Tifani Tramp, ćerka američkog predsednika Donalda Trampa, boravila je početkom ovog meseca u srpskoj prestonici, gde je uživala u šopingu, provodu i obilasku znamenitosti. Njeno putovanje u istočnu Evropu Amerikance je koštalo oko 23.000 dolara, prenose tamošnji mediji.

Stejt department je taj iznos potrošio u hotelskim sobama u Beogradu "kao podrška putovanju Tifani Tramp", prema nalogu za kupovinu koji je agencija dostavila bazi podataka američke vlade.

Uža porodica predsednika Trampa, u koju spada Tifani i ostala njegova deca, ima pravo na zaštitu tajnih službi dok je on na dužnosti, što uključuje putovanja, smeštaj i prevoz za agente koji ih štite.

Tramp, što je neobično za američkog predsednika u modernoj istoriji, ima četvoro odrasle dece.

Veliki računi koje njegova deca podnose za opsežna putovanje kritikovani su od strane vladinih nadzornika i demokrata, posebno kada njegovi sinovi putuju zbog posla organizacije Tramp.

Ona je u Beogradu boravila sa dečkom Foto: Marko Jovanović

Tifani Tramp je u srpskoj prestonici provela 11 dana, a račun je bio za smeštaj u jednom luksuznom hotelu u Beogradu od 7. do 16. marta za nju i njeno "putujuće osoblje", piše portal "Quartz".

Medij podseća i na fotografiju koju je Tifani na Instagramu postavila iz Beograda, sa pozdravom na ćirilici, kao i da je na putovanju bila sa dečkom Majklom Bulosom.

 
 
 
View this post on Instagram
Поздрав из Србије 👋🏻A post shared by Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) on

U dokumentu Stejt departmenta, između ostalog, piše da je 25-godišnja studentkinja prava na Univerzitetu Džordžtaun putovala sa delegacijom koja uključuje "bezbednost, logistiku, komunikacije i operacije".

Takođe, piše da je u odabiru hotela koji bi najviše odgovarao Trampovoj i njenoj delegiji, presudna bila lokacija. Hotel se nalazi u centru grada, na 10 minuta hoda od "boemske četvrti iz 19. veka".

Portal dalje ističe da se cena soba u hotelu kreće od 200 do 1.450 dolara za noć.

Video: Tifani Tramp u šetnji Beogradom: Ovde je lepo

(Telegraf.rs)

Video: Strahinja Đorić: Kineske kopije više ne možete otkriti golim okom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Keva

    30. mart 2019 | 00:25

    Važno je da je deci bilo lepo i da su se u Srbiji lepo proveli. A Amerika troši pare na sve i svašta, pa neka potroši malo i na provod njene dece a Srbija neka ima malo vajde. Neka oni i ostala Trampova deca dođu opet.

  • Marija

    29. mart 2019 | 14:51

    Ajde Srbi sve da plate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA