Ako imate jahtu i dva aviona, sledeći potez je da dobijete pasoš ove zemlje: Evo šta je novi statusni simbol svakog bogataša (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 11

Bogataši širom sveta, kupovinom pasoša neke strane zemlje, žele sebi da obezbede mir u slučaju revolucije ili drugog previranja u svojim zemljama

Pasoši egzotičnih zemalja jeftiniji su od privatnih ostrva i impozantnih jahti, a trenutno predstavljaju poslednji u nizu statusnih simbola svih onih bogataša koji sebi mogu da ga priušte. 

Čini se da je čak i samozvanim građanima sveta ponekad potreban Plan B, a zlatni malteški grb, osim što je vrlo elegantan, predstavlja odlično rešenje za to.

>>> NAJREĐI PASOŠ na svetu je toliko POSEBAN da ga imaju samo 3 čoveka na svetu (FOTO)

Znate li čiji pasoš danas predstavlja statusni simbol? - Printskrin: passportindex.org

- Bogati kupci traže sigurnost - kaže Kristijan Kalin, predsedavajući kompanije "Henley & Partners", koji daje savete o državljanstvu i objavljuje rang liste kao što je "Quality of Nationality Index".

Kako navodi Kalin, bogati kupci žele mir u slučaju revolucije ili drugog previranja u svojim zemljama.

Iako mnoge zemlje, uključujući i Sjedinjene Države, stranim državljanima daju mogućnost da, nakon ispunjavanja određenih kriterijuma, apliciraju za državljanstvo strane zemlje u kojoj žive, samo 10 zemalja u svetu strancima daje državljanstvo po "slabijim" kriterijumima. Većina tih zemalja zahteva visoku novčanu nadoknadu, najčešće u vidu direktne investicije, obično u nekretnine, posed ili lokalne biznse.

Malteški pasoš mnogima je nedosanjani san - Foto: Wikipedia/Mbusin

Čini se vrlo pogodnim što je osam od tih 10 zemalja, MMF klasifikovao kao "offshore" finansijske centr, mada je Kalin istakao da većinu njegovih klijenata motiviše stabilnost, a ne izbegavanje poreza. Naravno, to i pravo na hvalisanje.

- Ako imate jahtu i dva aviona, sledeća stvar koju treba da imate je malteški pasoš - rekao je Kalin i dodao da je to poslednji statusni simbol.

VIDEO: Kako Srbi slave Vaskrs u Jerusalimu?

(Telegraf.rs)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoki

    28. jul 2018 | 23:12

    Nemam para ni da izvadim ovaj nas.

  • Semajlirane-pufne

    28. jul 2018 | 21:18

    Kao lud sam za pasošom Malte

  • Zoran

    28. jul 2018 | 21:13

    Pa vidim sad su skoro jednog milionera izboli i umro nema sigurno kad neko hoce da te ubije ima da te nema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA