Ovo su najveće laži i prevare u koje smo slepo verovali cele 2017. godine dok nismo saznali istinu (FOTO) (VIDEO)

 
  • 0

Termin "lažne vesti" od svog stupanja na dužnost proslavio je američki predsednik Donald Tramp

Pored izuzetno uzbudljivih vesti koje su obeležile 2017. godinu, bilo je i onih koje su privukle veliku pažnju ali se ispostavilo da su lažne. Izdvajamo vam samo neke od njih.

Trampova fraza proglašena za "REČ GODINE" (VIDEO)

1. Sara Tabar iz Irana je dospele u žižu javnosti kao devojka koja je imala 50 operacija, jer je htela da liči na Anđelinu Džoli.

Ljudi su je na društvenim mrežama neprestano kritikovali i govorili da liči leš. Međutim, u intervjuu za Sputnjik ova mlada dama je rekla da nije imala baš toliko operacija, već da je samo nešto malo korigovala na svom licu.

Za njen izgled koji je predstavila na svojim Instagram fotografijama najzaslužniji su šminka i fotošop.

Foto: Instagram/sahartabar_official, AP/Tanjug

2. Lažni snimak predsednika Južne Afrike Džekake Zume napravio je pravu pometnju na društvenim mrežama. Prema ovom videu, on ne može da izgovori reč "početak".

Kada je okriveno da je video lažan, na jutjubu se pojavio pravi snimak.

3. Fejsbuk korisnik Hendri Moja Duran je u septembru na svojoj stranici podelio snimak uragana Irma, koji je ubrzo postao viralan. Na snimku je prikazana apokaliptična situacija koja je zadesila SAD.

Međutim, kasnije je otkriveno da je video star, a mnogi korisnici su komentarisali da je to zapravo snimak tornada u Urugvaju iz 2016. godine.

4. Korisnik Tvitera je objavio lažnu fotografiju ajkule koja pliva ulicama Hjustona nakon što je Teksas pogodio uragan Harvi.

Kada je otkriveno da je fotografija lažna, tviteraš je rekao da ne žali zbog svog postupka i da nema nameru da je obriše.

Foto: Twitter

5. Popularna blogerka Amelija Lijana, koristila je fotošop kako bi sredila svoje fotografije i njima privukla veliku pažnju, prenosi 9gag.com.

Foto: Twitter

6. Fotografija sa Samita G20 je privukla veliku pažnju. Na njoj se nalaze Putin, Erdogan i Tramp. Međutim, kasnije se ispostavilo da je fotografija lažna.

Na pravo slici uopšte i nema Vladimira Putina, a sve je zapravo uredila ruska fotografska služba. Umesto Putina na toj fotografiji zapravo sedi Tereza Mej.

Foto: Twitter / AkshayKatariyaa

7. Jedna od lažnih fotografija koja je privukla veliku pažnju u 2017. godini jeste i kobra sa sedam glava.

Foto: Twitter

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Jeziva scena na auto-putu: Žena iskočila iz taksija u pokretu, jer se vozač onesvestio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA