Vraća se čuveni "minibus": Omiljeno hipi vozilo ponovo na tržištu, a njegov moderni izgled obara s nogu (FOTO)

Minibus je bio omiljeno vozilo hipi generacije i fanova stare klasike koji su godinama čekali da se ovo vozilo ponovo pojavi na tržištu

  • 1

Folksvagen se već neko vreme poigrava idejom da ponovo proizvodi "minibus", ali čini se da bi ta ideja mogla uskoro i da se ostvari. Direktor Herbert Dies je potvrdio da će kompanija započeti proizvodnju "minibusa".

VIŠE NIKO NEĆE MOĆI DA KUPI "BUBU": Folksvagen ukida još 40 modela automobila zbog skandala!

- Emotivni automobili su veoma važni za brend. Mi ćemo i dalje da proizvodimo "bubu", posebno na američkom tržištu. Ali imaćemo i prepoznatljivi "minibus" - rekao je Dies.

Minibus je bio omiljeno vozilo hipi generacije i fanova stare klasike koji su godinama čekali da se ovo vozilo ponovo pojavi na tržištu.

Foto: VW

Izgleda da je čekanju konačno došao kraj zahvaljujući novoj seriji električnih vozila koju razvija Folksvagen korišćenjem MEB platforme.

"Minibus" će biti vraćen kao deo I.D.Buz asortimana električnih vozila. Koncept je debitovao na sajmu automobila u Detroitu 2017. godine, prenosi the-daily-llama.com.

Foto: VW

Ova Diesova izjava je prva zvanična potvrda da će ovaj model ponovo da ide u proizvodnju.

Iako postoji potvrda da se "minibus" vraća sa modernim izgledom, niz električnih vozila Folksvagena koji koriste MEB platvormu neće debitovati do 2020. godine.

Foto: VW

Ljubitelji ovog modela će morati da sačekaju, ali kada stigne novi "minibus" će imati opseg od oko 483 kilometara, uz mogućnost punjenja do 80% za manje od sat vremena, prenosi Earthables.com.

Foto: VW

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cogi

    8. avgust 2017 | 02:01

    Ovo je bilo hipi vozilo, vozilo za radnike, nije luksuzno slepci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA