Nikad ne reci nikad: Kako smo opet spremili hrane za ceo bataljon
Sezona slava je stigla. Svake godine odlučno sebi kažemo da ovog puta nećemo preterivati sa spremanjem hrane. "Biće to skromna slava, bez preterivanja", mislimo. Ali, znate kako to ide—nikad ne reci nikad. Na kraju, trpeza se opet savija pod težinom sarmi, pečenja, salata i kolača.
Istina je, teško je odoleti želji da ispoštujemo tradiciju i ugostimo prijatelje i porodicu na pravi način. Uostalom, slava je vreme kada se okupljamo, delimo priče i stvaramo uspomene. A šta je dobra priča bez pune čaše i bogate trpeze?
I tu na scenu stupa omiljeno pivo. Nakon što smo proveli sate u pripremi hrane, nema boljeg osećaja nego otvoriti hladno pivo i nazdraviti sa društvom. Pivo nije samo piće; ono je deo rituala, simbol opuštanja nakon dobro obavljenog posla. Dok se čaše sudaraju, a smeh odzvanja prostorijom, shvatamo da je sav trud vredeo.
Dakle, sledeći put kada sebi obećate da nećete spremati hrane kao za ceo bataljon, setite se—nikad ne reci nikad. Možda je upravo u tom preterivanju čar slavskih okupljanja. A uz dobro društvo i kvalitetno domaće pivo, svaki zalogaj i svaki trenutak postaju još slađi.
Uživajte u slavama, tradiciji i svim malim zadovoljstvima koje one donose.
(Telegraf.rs/PR)
Video: Srušio se plafon i povredio pacijente: Bizarna nezgoda u bolnici
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dalija
Pivo nema veze sa asim praznicima, ni prabaka i pradeda, ni baka i deda, nisu imali pivo na trpezi, nego vina i rakiju. Niti moji roditelji. Tek kod nas se provuce poneko pivo zbog onih koji ne znaju da se na verskim slavljima nije sluzilo pivo.
Podelite komentar