Mikelanđelo u Dunavskom parku: Zatekla odbačenu kornjaču pored kontejnera, dala joj ime i odnela je u jezero

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Devojka je navela da se oko sudbine kornjače posavetovala i sa Zavodom za zaštitu životinja

U plastičnom cegeru, pored kontejnera, pronađena je jedna kornjača. Neko je tu ostavio msileći da će se možda neko drugi sažaliti na nju. Neko se i jeste sažalio.  Pronašle su je dve devojke, koje su je odnele do jezerceta u Dunavskom parku.

Kako navodi, u tom parku je već videla kornjače, pa joj je želja bila da Mikelanđela, kako je nazvala kornjaču, baš tamo odnesu. Kornjača je, strahuje ona, verovatno živela u malom terarijumu. Jedno pet minuta je oklevala da uđe u vodu i na kraju je zaplivala.

"Bila sam presrećna", kaže ona u videu.

Često se misli da se kornjače idealni kućni ljubimci, jer ne zahtevaju mnogo pažnje. Upravo zbog toga crvenouhe kornjače, kojoj pripada i Mikelanđelo, kao kućni ljubimci ne dočekaju prvu godinu.

Devojka je navela da se oko sudbine kornjače posavetovala i sa Zavodom za zaštitu životinja.

Ipak, nesumnjivo lep gest devojke, koja nije okrenula glavu od stvorenja u cegeru, pokvarila je tvrdnja izneta u komentarima da je ovu vrstu, kao invazivnu, trebalo dati nekom prihvatilištu ili mini zoo vrtu. Kako se navodi, od skoro je i kod nas zabranjena prodaja ove vrste.

"Vrlo invazivna i štetna vrsta kornjača koja je sposobna da za par godina istrebi sve naše autohtone vrste riba, kornjača i ptica, bukvalno jedu jaja i mladunce belih laburova, što na primer naše domaće kornjače nisu u stanju fizički da urade. Prave veliki haos. Jako tužna slika šta su ljudi spremni da urade ljubimcu koji se po izgledu vidi da je star više od 10 godina ali za svaki vid spasavanja “divljih” vrsta treba zatražiti stručan savet", navodi se u komentaru.

O tome o kakvoj vrsti je reč možete da pročitate u našem tekstu iz 2015. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Ova morska kornjača je jako ugrožena vrsta na našoj planeti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA