Kad se Slovenci "otvore": Konobaru u Crnoj Gori ostavili kao bakšiš - jedan jedini cent
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
ja
mozda nisu bili zadovoljni uslugom a ima i druga varijanta,radio sam u jednom restoranu u centru ljubljane,radio sam u kuhinji ali kolege konobari nisu bili nikada zadovoljni baksisom kada im ostavi lokalni gradjanin,slovenac ce uvek naci neku zamerku samo da nebi ostavijo baksis,jednostavno takvi su
Pera Bd
Pošto sam trenutno na crnogorskom moru, kakva je njihova usluga i ponašanje ovde u većini prodavnica, kafića, restorana, ... verovatno nije ni zaslužio više.
Bgd
Ako se smatra uobičajenim da je bakšiš do 10% onda su trebali da mu ostave 42 centa, mada bi bilo bolje da mu nisu ostavili ništa nego ovo. S druge strane, priča oko bakšiša me užasno nervira jer zašto bi se to uopšte plaćalo? Cenu pića određuje lokal i u tu cenu bi trebalo da bude uračunata i plata konobara, ne vidim razlog da mušterije moraju bilo šta drugo da plaćaju osim onog što su naručili.