Teretni voz naleteo na krdo slonova, izleteo iz šina: Mrtve životinje leže pored pruge, jezive scene

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Voz sa cisternama punim goriva naleteo je na krdo divljih slonova na severoistoku Šri Lanke. Tom prilikom, nastradale se dve životinje, a jedna je povređena.

Od siline udarca kompozicija je izletela iz šina, a snimci zabeleženi nekih 200 kilometara od prestonice Kolombo su jezivi.

Nesreća se dogodila nadomak poznatog parka prirode Minerija, a mašinovođa je otkrio da je krdo od dvadesetak slonova iznenadno pokušalo da pređe železničku prugu.

“Ništa nismo mogli da uradimo. Bili su 10 metara ispred nas. Pritisli smo kočnice, ali uzalud. Oborena su najmanje četiri slona”, objasnio je N. V.

Lokalni mediji prenose da je voz imao osam cisterni, sa kapacitetom od po 50.000 litara. Pet je prevozilo dizel, a tri benzin.

Šri Lanka, nesreća, voz slonovi Foto: Tanjug / AP

Dve cisterne su izletele iz šina, došlo je do curenja, a nadležni su bili primorani da zaustave saobraćaj u ovom području, prenosi New York Post.

Pored dvojice mašinovođa, u vozu je bila još dva radnika železnice, a niko od njih nije povređen.


“Došli smo ovde nakon što smo čuli strašnu buku. Videli smo slonove da leže pored pruge i uništeni voz”, rekao je meštanin V. J. Džekson.

Nadležni su saopštili da su dva slona nastradala na licu mesta, dok je jedan povređen i brzo je zbrinut. On je kasnije vraćen u krdo.

Slični incidenti su zabeleženi poslednjih godina u Šri Lanki, jer divlji slonovi prelaze železničku prugu u potrazi za hranom i vodom.

Životinje prilaze bliže urbanim sredinama zbog gubitka prirodnog staništa.

(Telegraf.rs)

Video: Učenik u rancu pronašao zmiju: Haos u školskom dvorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA