Dečak tvrdi da ga je učitelj terao da uradi 1.000 čučnjeva: Sada mu preti trajni invaliditet

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Roditelji iz kineske pokrajine Šandung nedavno su otkrili tragičnu priču svog 14-godišnjeg sina, koji bi, kako tvrde, mogao da ostane doživotni invalid nakon bizarnog događaja.

Sve se odigralo prošlog leta, kada je dečak upisan na 7-dnevni program zamišljen da poboljša komunikaciju među decom i njihovu fizičku aktivnost.

Sve je bilo u redu do poslednjeg dana, kada su mališani dobili diplome. Roditelji su videli fotografije sa svečanosti na kojima je tinejdžer imao “vidljivo crvene oči i tužan izraz lica”, prenosi Oddity Central.

Kada su došli po sina, primetili su da je njegova noga “mlitava”. Upitali su organizatore šta se dogodilo, a navodno im je rečeno da je “sve u redu”.

Kako mališan nije mogao da ustane sa stolice, otac i majka su shvatili ozbiljnost situacije. Pitali su ga šta se dogodilo, a on je objasnio da ga je nastavnik “kaznio sa 1.000 čučnjeva”, jer je pričao s drugom decom.

Roditelji tvrde da im je sin rekao da je “uradio 200 čučnjeva”, a onda se srušio na pod zbog bolova.

Tinejdžer je nastavio da se žali, pa su ga odveli u lokalnu bolnicu, gde je konstatovano “naprezanje mišića” i dobio je mast.

Međutim, noge su nastavile da bole, dečak nije mogao da hoda, niti spava, pa je odveden u drugu medicinsku ustanovu. Tamo je dijagnostikovana rabdomioliza, ozbiljno oštećenje mišića, tvrdi se.

Stručnjaci ističu da može biti izazvana hemijskim, biološkim ili fizičkim faktorima, poput intenzivnih treninga u kratkom vremenskom roku.

Medicinari navode da pacijenti s teškim povredama, kod kojih je došlo do razvoja rabdomiolize i bubrežne insuficijencije, kao njene komplikacije, imaju smrtnost od oko 20%.

Lokalni mediji navode da je stanje dečaka bilo toliko ozbiljno da je odmah stavljen u invalidska kolica.

lekari bolnica klinika pacijent operacija Foto: Shutterstock/Spotmatik Ltd

Nakon 13 dana lečenja, dečak je pušten kući. Godinu dana kasnije, tvrde roditelji, nije u stanju da vodi normalan život i najverovatnije nikada neće moći da se bavi ozbiljnim fizičkim aktivnostima.

Majka kaže da su nakon strašnih saznanja pokušali da se suoče s organizatorima kampa. Iako su isprva negirali grešku, kada su druga deca potvrdila priču, navodno su “priznali telesnu kaznu”.

Nakon razgovora, postignuta je nagodba između roditelja i organizatora kampa, a pravni postupci su u toku.

(Telegraf.rs)

Video: Kao da umesto repa ima propeler: Ovaj pas će poleteti od sreće dok čeka vlasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA