Dolijao lažni policajac: Išao u racije, ispitivao svedoke i pretresao vozila, a onda je napravio kobnu grešku

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Neverovatna priča, u stilu holivudskih filmova, zabeležena je u rumunskom okrugu Prahovo, gde se neimenovani 25-godišnjak predstavljao kao policajac, išao u racije, učestvovao u istragama i saslušavao svedoke.

On je, kako sumnjaju nadležni, kupio uniformu i značku na internetu 2022. godine, a zatim se predstavljao kao čuvar reda.

Neimenovani mladić nije imao policijsku školu, niti je prošao obuku, ali je očigledno dovoljno “talentovan” da prevari javnost.

Kada su agenti primetili da je stalno prisutan u njihovim akcijama i upitali ga u kojem odeljenju radi, on je navodio “Upravu za specijalne operacije”.

Prilično se uživeo u ulogu, a tužilaštvo ga je nazvalo “veštim mitomanom”. U jednom trenutku, međutim, napravio je grešku koja ga je razotkrila.

Zatvorenik, rešetke Foto: Shutterstock

Nadležni tvrde da je tražio usluge od pojedinih građana, mahao značkom, i oni su ga prijavili, prenosi Observator.

Istragom je utvrđeno da je zaustavljao vozače u saobraćaju, tražio dokumenta i pretresao automobile. Nakon provale u jednoj teretani, otišao je na uviđaj s pravim policajcem i razgovarao sa svedocima.

Tokom pretresa stana, koji je iznajmljivao, nađena je policijska uniforma, pištolj, legitimacija i radio-stanica.

Nadležni sumnjaju da je imao pomagača u stanici u gradu Ploešti. Čuvar reda (ima isto ime kao uhapšeni) kazao je pred sudom da je i sam žrtva prevare. On je suspendovan sa funkcije i optužen.

Lažni policajac je ranije imao presudu zbog saobraćajnih prekršaja, a zvanično je bio nezaposlen. Bez obzira, rentirao je stan od 500 evra i automobile, navode nadležni.

Istražitelji sumnjaju da je prevario dve bivše devojke za novac. Sada je u pritvoru i čeka suđenje pod optužbama za prevaru, podsticaj zloupotrebe službenog položaja i druga dela.

(Telegraf.rs)

Video: Žena ostala bez teksta kada je NJIH ugledala na krovu: Čula je buku, pa uspaničeno izletela iz kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA