Ova tigrica je ubila više od 400 ljudi: Tek kada ju je smaknuo, lovac je shvatio zašto je volela ljudsko meso

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zver je bila majstor u lovu na ljude i činilo se da je smišljala jedinstvene strategije za bekstvo

Početkom 20. veka, stanovnici ruralnog područja u zapadnom Nepalu živeli su u strahu od ženke bengalskog tigra, koja ih je progonila i ubijala radi hranjenja.

Kako je vreme prolazilo napadi su postali učestaliji, više od 200 ljudi je nastradalo, a koliko god su se lovci trudili - nisu mogli da uđu u trag zveri.

Stanovništvo nije smelo da izađe iz koliba, odnosno malih zajednica, a tigrica je uspešno izbegavala zamke, pa su je nazivali i “demonom”.

U poteru se uključila vojska koja je pratila tragove zveri, a 1903. godine ona je jednostavno nestala, prenosi The Sun.

Tek kasnije će postati jasno da je prešla reku Sardu i granicu sa Indijom. Stigla je do države Utarakand, gde je nastavila da ubija.

U narednih nekoliko godina usmrtila je 236 osoba, a lokalno stanovništvo je bilo u svakodnevnom strahu. Muškarci su odbijali da idu na posao, dok su žene i deca bili primorani da ostaju u kolibama.

“Postali su izbeglice u svojim domovima, proganjani od sablasti koja ih je ubijala po volji. Celo područje je bilo paralisano, niko nije znao kada će tigrica da udari”, ostalo je zapisano.

Zver je bila majstor u lovu na ljude i činilo se da je smišljala jedinstvene strategije za bekstvo. Prelazila je velike udaljenosti između sela i obilazila nove teritorije da bi izbegla lovce.

Uprkos naporima vlasti, koja je raspisala nagradu, niko nije uspeo da joj doskoči. Tada se pojavio Džim Korbet, vešti strelac poreklom iz Irske.

On je rođen u Indiji tokom britanske vladavine, a ovo mu je bila prva mačka-ljudožder koju je pratio i to ga je umalo koštalo života.

Neposredno pošto je ubila svoju poslednju žrtvu - 16-godišnju devojku, Korbet je locirao tigricu i usmrtio je.

Ispalio je hice koji su zver pogodili u grudi i ramena, a poslednji u stopalo nakon čega se srušila. Bila je udaljena samo šest metara od lovca, pre nego što je izdahnula.

Kasnija odbukcija je pokazala da su gornji i donji očnjaci na desnoj strani vilice bili slomljeni kao posledica stare povrede.

Korbet je verovao da je upravo iz tog razloga tigrica bila sprečena da lovi svoj prirodni plen, pa je umesto toga napadala ljude.

Danas je ovo mišljenje opšteprihvaćeno, jer je u prethodnim decenijama kod brojnih velikih mačaka-ljudoždera uočen neki od problema sa zubima zbog kojeg nisu mogli da love uobičajeni plen.

(Telegraf.rs)

Video: Oči u oči sa sibirskim tigrom: Veličanstvena zver uhvaćena kamerom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA