Umalo da ostanu bez jahte od 18 miliona evra: Nema povređenih, evo kako je došlo do incidenta

 
S. K.
S. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Ethos" poseduje pet kabina, teretanu, đakuzi na palubi i druge zanimacije

Na društvenim mrežama kruže snimci megajahte “Ethos” koja je umalo završila na dnu mora, nadomak obale Kefalonije.

Luksuzno plovilo, dugačko 45 metara, iznajmljuje se turistima po ceni od 212.000 evra nedeljno, a nedavno je kompletno renovirano.

“Ethos” poseduje pet kabina (prima 12 gostiju), teretanu, đakuzi na palubi i druge zanimacije. Novi vlasnik je platio preko 18 miliona evra, prenosi Daily Mail.

U trenutku incidenta na jahti je bilo pet gostiju. Kada je počela da tone, nadomak idiličnog grčkog ostrva, svi su bezbedno evakuisani, zajedno s posadom.

Spekuliše se da je jedan od članova posade greškom ostavio bočna vrata otvorena, a kasnije nije mogao da ih zatvori zbog vode koja je nadirala.

Plovilo se u jednom trenutku nagnulo na desnu stranu i počelo da tone, ali je kapetan sprečio potpunu katastrofu jer je uspeo da se dokopa pliće vode.

Na drugom snimku se vidi da je jahta izvučena na sigurno, kako bi se gosti i posada izvukli. Obim štete nije poznat, ali će verovatno biti potrebne značajne popravke u unutrašnjosti.

(Telegraf.rs)

Video: Kud plovi ovaj brod: Nas je zabolelo, a koliko li je tek vlasnika jahte zaboleo račun

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA