Posle 36 godina odlučio da mu odstrane tumor, lekari ostali u šoku: "Videli smo kosu i ruke"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kada su ga otvorili na operacionom stolu, lekari su doživeli neprijatno iznenađenje. U prvi mah su mislili da je u pitanju kancer, i nastavili su da odstranjuju delove bolesnog tkiva, ali su onda shvatili da to tkivo ima kosti

Muškarac iz Nagpura dobio je nadimak "trudni čovek" zbog svog izbočenog stomaka. Sanju Bagat je od rođenja 1963. godine imao izraženo uvećan stomak, ali je kod lekara otišao tek kada je pomislio da će da se uguši.

U detinjstvu su ga druga deca zezala zbog izgleda, ali Sanju nije obraćao pažnju na očigledan zdravstveni problem. Kako je rastao, situacija je postajala sve teža, ali je Sanju nije rešavao jer je morao da radi i prehranjuje porodicu.

Međutim, krajem 1999. godine njegovo stanje se pogoršalo - počeo je otežano da diše jer mu je ogroman stomak pritiskao dijafragmu.

Tada je posetio lekara u Mumbaju koji je rekao Sanju ima tumor, i da mora da se operiše.

Kada su ga otvorili na operacionom stolu, lekari su doživeli neprijatno iznenađenje. U prvi mah su mislili da je u pitanju kancer, i nastavili su da odstranjuju delove bolesnog tkiva, ali su onda shvatili da to tkivo ima kosti.

"Videli smo udove, delove kose, vilice, genitalija… Bili smo užasnuti i zadivljeni", izjavio je dr Ajai Mahta koji je vodio operaciju, prenosi Hindustan Times.

Lekari su ubrzo shvatili da pred sobom imaju primer “fetusa u fetusu”, koji se javlja jednom u 500.000 slučajeva.


Prema National Library of Medicine, "fetus u fetusu“ je retko medicinsko stanje gde se abnormalni fetus otkrije u telu njegovog blizanca.

To se dešava kada jedan blizanac proguta i apsorbuje drugog blizanca tokom njihovog ranog razvoja. Apsorbovani blizanac tada raste kao neobična masa ili struktura nalik tumoru unutar tela preživelog.

(Telegraf.rs)

Video: Želja mu je bila da se vozi na đubretarskom kamionu, a onda ga je slučajno prevrnuo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA