Sud odobrio čoveku kauciju na "humanitarnim osnovama" dva dana nakon njegove smrti

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Agent za nekretnine priveden je zbog navodne prodaje imovine koristeći lažnu papirologiju.

Sud u Mumbaju je nedavno odobrio privremenu kauciju 62-godišnjem muškarcu koji je bio u pritvoru u slučaju prevare iz "medicinskih i humanitarnih razloga", dva dana nakon što je muškarac preminuo.

Dana 9. maja, nekoliko sati nakon završetka saslušanja o njegovoj molbi za kauciju, Sureš Pavar je preminuo. Međutim, dva dana kasnije, sudija na dodatnim sednicama Višal S. Gaike mu je odobrio privremenu kauciju, javlja "Free Press Journal".

Bolovao od više bolesti

Agent za nekretnine Pavar priveden je zbog navodne prodaje imovine koristeći lažnu papirologiju. Okrivljeni, koji je bio u pritvoru od 31. decembra 2021. godine, zatražio je privremeno jemstvo u trajanju od šest meseci zbog zdravstvenih razloga.

Pavar je u svojoj prijavi tvrdio da je bolovao od teškog dijabetesa i da je patio od niza bolesti povezanih sa godinama. U februaru je zadobio povredu prsta na nozi i prebačen je u državnu bolnicu odakle je kasnije pušten. Međutim, podnosilac predstavke je tvrdio da je zbog gangrene na nožnom prstu morao da bude operisan.

Pogoršanje stanja dovelo je do hospitalizacije

Pavar je navodno povukao zahtev za puštanje na slobodu 19. aprila nakon što je viši sud u martu naložio zatvorskom osoblju da mu pruži dovoljnu medicinsku negu. Sledećeg dana, Pavarovo stanje se pogoršalo i morao je da bude ponovo primljen u bolnicu.

Međutim, zbog nedovoljne medicinske nege, njegova rana je postala septična što je zahtevalo amputaciju noge ispod kolena, navodi se u molbi.

Optuženi je potom dobio infekciju pluća i zatražio privremenu kauciju na šest meseci. Sud je u svojoj odluci naveo da se Pavarov zahtev za privremenu pomoć može uzeti u obzir iz isključivo humanitarnih razloga s obzirom na njegove poodmakle godine, ozbiljne fizičke probleme i stalnu potrebu za medicinskim lečenjem.

Nažalost, odluka je stigla prekasno.

(Telegraf.rs)

Video: Jedva izvukao živu glavu: Voz je vukao invalida kroz stanicu a onda mu je u pomoć pritrčao policajac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA